Populära Mandala – nu med ny design

Nu får den populära bag in box Mandala ny och fräsch design! Mandala, med ursprung från Sydafrika och producenten Stellar Winery, är ekologiskt, certifierat IMO Fair for Life och veganvänligt då inga animaliska produkter använts vid framställningen av vinet. 

 

Mandala

Mandala har en ungdomlig, fruktig och aromatisk doft med inslag av citrus, grönt äpple, krusbär och tropisk frukt. Smaken är frisk och fruktig med aromatiska toner av grönt äpple, krusbär och tropisk frukt. Vinet är gjort på druvorna Sauvignon Blanc, Chenin Blanc och Chardonnay. Mandala finns i Systembolagets fasta sortiment.

Namn: Mandala

Artikelnummer: 2042

Pris: 195 kr

Var: Systembolagets fasta sortiment

Stellar Winery är beläget i natursköna Namaqualand, strax utanför staden Vredendal, ett område känt för sina vårblommor och sin unika miljö som rymmer stor biologisk mångfald trots ett betydande torrt klimat och påverkan från människor. Just nu är utvecklingen av en ny vingård i full gång, och som ett led i detta arbete har även ett naturreservat registrerats för att skydda och bevara landets rika historiska och botaniska arv. Då det endast kommer bedrivas organisk odling på platsen finns det ingen risk att naturreservatet drabbas av förgiftning. Under november 2015 gjordes dessutom en glädjande upptäckt då fynd gjordes av blomman Ornithogalum halli som tidigare tros ha varit utdöd.

Stellar Winery samarbetar med att antal ekologiska och oberoende vingårdar, som tillsammas med vineriet bildar fair trade-strukturen i företaget, The Stellar Winery Multi-Estate. Arbetarna på vinfälten och i vineriet, inklusive säsongsarbetarna, äger tillsammans 26% av företaget genom aktier i Stellar Winery Empowerment Trust.

Stellar Winery har dessutom startat Stellar Foundation, en ideell organisation som driver utvecklingsprojekt för att förbättra levnads- och arbetsvillkoren på vingårdarna och i de samhällen där arbetarna på Stellar Winery kommer ifrån. Organisationen har sedan starten 2004 genomfört en rad framgångsrika och väl genomförda projekt.