SMS lån, när, vad och hur?

Går du och drömmer om en resa till Italien för att gå på vinprovningen du blivit tipsad om? Eller är resan redan betald och du saknar en liten slant för att kunna göra resan optimal? Kanske har en oförutsedd räkning dykt upp som ställt till det hela? Kan ett sms lån hjälpa dig att komma iväg iallafall?


Artikeln är i samarbete med Moneezy

SMS lån – När?

Det är inte alltid lätt att kunna förutse  hur privatekonomin påverkas av oförutsedda kostnader. Vissa månader blir helt enkelt extra pressade. Orsakerna till en ekonomi som hamnat ur balans är många och de kommer i olika förpackningar och storlekar. Det kan vara allt ifrån en bil som behöver lagas, ny frys som akut måste köpas eller högre tandläkarräkning än väntat.

När något som detta sker är det bra att ha tillgång till hjälp. Det är inte alltid säkert vänner eller familj har möjlighet eller vilja att låna ut pengar. I dessa situationer kan ett sms-lån vara räddaren i nöden. Det är självklart viktigt att man sköter återbetalningen på rätt sätt, precis som med alla andra lån.

Moneezy hjälper dig hitta sms lån. Du kan jämföra olika alternativ och välja det som passar dig bäst.

SMS lån – Vad?

Det är ett mindre lån utan säkerhet. Idag ansöker man dock som regel lånet online, precis som med snabblån.

Idag är det så att kreditgivare och banker gör en kreditprövning på samtliga lånesökare, detta måste ske enligt lag. Långivarna och bankerna kan hämta denna kreditupplysning hos olika aktörer, bland annat Upplysningscentralen (UC). När en kreditupplysning tas hos UC kommer den att sparas och bli synlig även för andra långivare. Att ha fler kreditupplysningar kan ha en negativ effekt på en individs kreditvärdighet, vilket i sin tur kan påverka chansen att beviljas lån nu eller i framtiden. Men finns det ett sätt för att undvika det här potentiella problemet?

Ja med ett snabblån utan UC kan du undvika att påverka din kreditvärdighet eftersom kreditprövningen sker med andra företag. Bisnode och Creditsafe är två andra upplysningsföretag som ofta används för lånemöjligheter utan UC. Att ansöka om ett lån hos långivare som samarbetar med t.ex. Bisnode eller Creditsafe kan med andra ord vara ett sätt att värna om sin kreditvärdighet i förbindelse med en ansökan.

SMS lån – Hur?

Själva låneprocessen kan variera mellan olika kreditgivare och banker men består typiskt av stegen här nedan:

  • Fyll i ansökningsformuläret på hemsidan 
  • Ansökan verifieras
  • Svar på ansökan
  • Signera avtalet
  • Utbetalning av lånebeloppet

I samband med låneansökan kommer kreditgivaren ta en kreditupplysning på lånesökaren i fråga. Det är kreditupplysningen som tillsammans med lånesökarens övriga ekonomiska situation utgör underlaget för om en ansökan beviljas eller inte.