Succévinet Selvarossa lanseras på box 1 oktober

Det italienska vinkooperativet Cantine Due Palme från en av Apuliens högsta kvalitetursprung lanserar succévinet Selvarossa Salice Salentino i en Bag-in-Box. Vinet blir därmed det första Salice Salentino* som säljs som boxvin på Systembolaget. Lanseringen sker den 1 oktober i beställningssortimentet.

Selvarossa

Selvarossa Salice Salentino 2012 är sedan ett decennium bland Systembolagets mest säljande viner på 750 ml flaska. ­

– ”Nu har vi designat om etiketten och bytt till ny, mer exklusiv flaska. Dessutom vill vi möta efterfrågan genom att erbjuda konsumenten en treliters Bag-in-Box”, säger Wilhelm Schultz, Partner på Enjoy Wine & Spirits.

Cantine Due Palme, är ett kooperativ som grundades 1989 i Cellino San Marco, i provinsen Brindisi i den övre delen av Salento.

Angelo Maci, vinmakare och Vd på Due Palme skapade kooperativet med 1000 vinodlare lade grunden för Due Palmes kvalitetssträvan i en region där stolta traditioner och starka viljor är en utmaning i sig. Angelo har lyckats och han själv liksom vinerna Selvarossa Salice Salentino och Selvarossa Riserva har flerfaldigt hyllats. Inte minst för sin enträgna satsning på de lokala ursprungen, framförallt Salice Salentino i en tid och område där vinets modeinfluenser har styrt hårt mot druvangivna viner, tex Primitivo.

-”Min ambition är att öka kännedomen om det traditionella ursprunget Salice Salentino, det hoppas jag uppnå genom en för ursprunget icke traditionell förpackning, ett boxvin, ” säger Angelo Maci, Vd för Due Palme.

Fakta om vinet:
Namn: Selvarossa Salice Salentino 2012, Cantine Due Palme.

Druva: 90 % Negroamaro, 10% Malvasia Nera
Artikelnummer: 73722-08
Pris: 239 kr, 3000 ml, Bag-in-Box

Lansering: 1 oktober, 2015

Beställningsbar från den 24 september, 2015