Svensk sommar med sol, bad och jordgubbsbubbel

Svensk sommar innebär för många sol och bad, myggbett och naturligtvis – jordgubbar. Fresita är ett 100 % naturligt, mousserande vin med puré av handplockade jordgubbar från Chile. Sötman kommer från purén av färska, handplockade jordgubbar som, precis som svenska jordgubbar, mognat långsamt vid foten av Anderna i Patagonien, Chiles södra del, och fått mycket smak.

De solmogna bären blandas med mousserande vin från druvorna Muscat, Chardonnay och Sauvignon Blanc. Vinet innehåller inget tillsatt socker och inga kemikalier och har en låg alkoholhalt på 8 procent. Fresita skall serveras kall, 4–6 grader. Innan den serveras vänd försiktigt flaskan så blandas jordgubbsmoset med det mousserande vinet

Fresita passar perfekt till sommarens kalas så som midsommarfesten eller bröllopet med sin ungdomliga smak baserad på muscatdruvan. Vinet innehåller 3 % fruktkött från färska bär plockade i Andernas sluttningar där klimatet är svalt.

Fresita smakar både uppfriskande och naturligt sött och fräscht. Dessutom passar vinet extremt bra att göra jordgubbssorbet och andra efterrätter på. Fresita är även utmärkt som drinkingrediens.

Fresicuba
1 cl vit rom
6-8 cl fresita
Dekorera med en jordgubbe
Is

Gör så här: 
Blanda rom och fresita i ett glas, toppa med is, garnera med en jordgubbe.

Fresita Sunrise
Fresita
3 cl tequila
3 cl färskpressad apelsinjuice
1 cl grenadine
Is
Dekorera med apelsinskal och jordgubbar

Gör så här: 
Blanda fresita, färskpressad apelsinjuice, grenadin och is i ett glas. Garnera med apelsinskal och jordgubbar.

Eller gör en enkel granita av Fresita
Den festliga granitan passar utmärkt som garnering till cheesecake, pannacotta eller vaniljglass.

Gör så här:
Häll ner en flaska fresita i en burk, sätt på lock och låt den stå i frysen över natten. Plocka sen fram granitan precis innan servering och skrapa loss det frysta vinet med en gaffel. Dekorera sen med granitan.

Produktinformation
Fresita
Artikelnr: 7866
Land: Chile
Pris: 79 kr
Alkoholhalt: 8%
Råvaror: Muscat 80-85%, Chardonnay 5%, Sauvignon Blanc 5 %, Alicante Bouschet och Jordgubbspuré