Tre fyndiga viner från Tenuta Rocca di Montemassi

Familjen Zonin är Italiens största familjeägda producent med vingårdar i sju olika regioner, från Piemonte i norr till Sicilien i söder. Här har man i flera generationer framställt fantastiskt vin med både kärlek och passion.  Rocca di Montemassi representerar hjärtat av Maremma och dess folk: det är ett land fullt av kontraster och underverk, där Toscanas sol spelar en viktig roll i mognaden av druvorna, där havsbrisen sötar skörden och där jorden ger näring och värmer åt växternas rötter. Vingården är på 160 ha och här odlar man druvorna sangiovese, cabernet sauvignon, cabernet franc, vermentino, merlot, syrah, petit verdot och viogner. Nedan har Per Bill sammanställt tre av sina favoriter från denna producent.

Tre fyndiga viner från Tenuta Rocca di Montemassi

2523 2012 Rocca di Montemassi Le Focaie, Tenuta Rocca di Montemassi

Ett ungt, fräscht och fruktigt vin från Maremma Toscana, med bärig frukt, bra balans, bra syra och inslag av körsbär, tranbär, hallon, blommor, mineraler och fat. En cuvée på sangiovese samt internationella druvor.

91 kr 88 poäng (++!)

76046 2014 Governo all’uso Toscano, Tenuta Rocca di Montemassi
Ett djupt, rikt och fylligt vin med solmogen frukt, bra balans, bra syra och inslag av mörka körsbär, bigarråer, blommor, violer, vingummin, mineraler och fat. En cuvée på sangiovese samt torkade canaiolo- och Colorino-druvor.
89 kr 88 poäng (+++)

75954 2012 Sassabruna, Tenuta Rocca di Montemassi
Ett djupt, rikt och fylligt vin med tät, solmogen frukt, bra balans och inslag av björnbär, moreller, lakrits, choklad, mineraler och fat. En cuvée på sangiovese samt internationella druvor.
143 kr 89 poäng (++)