Ekologiska box-viner för långa grillkvällar

Solen har äntligen börjat värma upp våra parker och trädgårdar och det börjar klia i grill-fingarna. De ekologiska box-vinen Pasqua Sanzero Cabernet Merlot och Pasqua Sanzeno Chardonnay från Italien är två utmärkta viner för sommarens grillkvällar. Vinerna passar till det mesta som tillagas över glöden och har runda, lena smaker som samsas bra med vår klassiska sommarmat. Vinerna tillverkas i det moderna vineriet San Felice i Venetien som byggdes 2007.

Pasqua Sanzeno Cabernet Merlot är ett lättsamt och fruktigt rödvin med en trevlig smak av mörka bär och lakrits. Utmärkt till medelkraftiga kötträtter, grillade grönsaker, fläsk och kyckling. Sanzerno Cabernet Merlot finns som beställningsvara på Systembolaget.

Pasqua Sanzeno Chardonnay är ungdomlig och fruktig men på samma gång en ganska frisk karaktär med toner av tropiska frukter, päron, vanilj samt fat. Passar väldigt bra till medelkraftiga fiskrätter, grillade skaldjur och grönsaker. Vinet har även en imponerande låg sockerhalt på endast 5g/liter. Boxen har en puderrosa, sommrig design.

Pasqua är ett av Italiens största familjeägda vinhus och har odlat druvor och producerat viner sedan år 1925. Den tredje generationen av Pasqua har även lyft produktionen en nivå och tillverkar ekologiska viner.

 

Pasqua Sanzero Cabernet Merlot

Systembolaget (nr 7530)

Årgång 2014

Alkoholhalt 12,5 %

Pris 199 kr

 

Pasqua Sanzeno GarganegaChardonnay

Systembolaget (nr 2907)

Årgång 2014

Alkoholhalt 12,5 %

Pris 219 kr