Zensa Primitivo är vinet från Italiens klack som vi svenskar tagit till våra hjärtan sedan dess lansering för ett decennium sedan. Lagom till sommarens intåg och Italiens nationaldag kommer uppföljaren till det populära vinet; Zensa Rosso Terre Siciliane Organico. Nytillskottet är ett rött vin à 1 liter presenterad i den klimatsmarta PET-flaskan.
Italien är det mest populära vinlandet i Sverige vilket den stora försäljningen av viner härifrån vittnar om. Nyheten Zensa Rosso Terre Siciliane Organico är ett rött ekologiskt vin från Sicilien. Vinet är gjort på den lokala druvan nero d’avola och syrah som försiktigt handskördas.
Nyheten på den trivsamma volymen om 1 liter presenteras i den klimatsmarta PET-flaskan. En smidig förpackning som bidrar till minskad klimatpåverkan och som dessutom är lätt att bära samt kan pantas nära. Etikettens varma kulör representerar jordmånens färg där druvorna till vinet vuxit och även värmen från den sicilianska solen.
Äntligen kan ett av Sveriges mest populära italienska ekologiska viner följas upp med ännu en publikfriare. Det är otroligt kul att kunna erbjuda det här ekologiska och fruktiga röda vinet från Orion Wines, den italienska vinproducenten som framgångsrikt blandar tradition med innovation, säger Yvonne Wener, Senior Wine Business Manager på Solera.
Zensa Rosso Terre Siciliane Organico, 2023 passar som hand i handske till mat och blir garanterat en succé till sommarens grillade rätter innehållande både kött och grönsaker. Skåla in sommaren och nationaldagen med vinet serverat till den italienska läckerheten Biff Tagliata med rostade tomater och basilikaricotta, en kombination som får smaklökarna att hoppa av glädje.
Zensa Rosso Terre Siciliane Organico, 2023 är en gassande nyhet från 1 juni och finns i alla Systembolagsbutiker över hela Sverige. Viva Italia!
Zensa Rosso Terre Siciliane Organico, 2023
Ursprung: Sicilien
Artikelnr: 2019
Alkohol: 13,5%
Volym: 1 000 ml
Pris: 99 kr + 1 kr i pant
Biff tagliata med rostade tomater och basilikaricotta
4 portioner
250 g cocktailtomater, gärna på kvist
1 + 3–4 msk olivolja
2 tjockare skivor entrecôte à ca 250 g vardera
65 g rucola
flingsalt
nymald peppar
2 msk balsamvinäger
ca 2 dl hyvlad parmesanost
½ dl rostade pinjenötter
Basilikaricotta
250 g ricotta
2 msk olivolja
1 riven vitlöksklyfta
1 tsk rivet citronskal
1 kruka basilika
salt
nymald peppar
1. Sallad: Sätt ugnen på 150 grader. Lägg tomaterna i en ugnsfast form och ringla över 1 msk olivolja. Rosta i mitten av ugnen cirka 1 timme.
2. Grilla köttet till en innertemperatur på 57 grader för rosa kött. Krydda med salt och nymald peppar. Vira in köttet i aluminiumfolie och låt vila några minuter innan det skärs upp.
3. Lägg salladen på ett stort fat eller bräda. Skär köttet i skivor och fördela över salladen tillsammans med tomaterna. Ringla över 3–4 msk olivolja och balsamvinäger. Krydda med salt och nymald peppar.
4. Strö parmesan och nötter över salladen. Servera med basilikaricotta.
5. Basilikaricotta: Mixa ingredienserna och smaka av med salt och peppar.