Boxtoppen
  • BOXVINER
  • FLASKVINER
  • Tidningen Boxtoppen
Hem / Drinken för alla semmelälskare

Drinken för alla semmelälskare

av Boxtoppen februari 16, 2023
februari 16, 2023
277

Fettisdagen står för dörren och nu på tisdag är semmelpremiären äntligen här!

Här bjuds på receptet av en vintrig drink, som klippt och skuren för alla älskare av den berömda hetväggen. En dryck som ger dig det bästa av två världar; Irish Coffee som toppas med en läcker semmelgrädde. Och för dig som vill löpa linan fullt ut, vad passar väl bättre än att servera en semla tillsammans med den goda kaffedrinken!

1 Drink
4 cl irländsk whiskey, Tullamore D.E.W.
ca 3 tsk brun farin
2–2 ½ dl nybryggt starkt kaffe

Semmelgrädde
¾ dl vispgrädde
½ krm nystötta kardemummakärnor
½ krm vaniljpulver
2 msk finriven mandelmassa (enklast att riva kylskåpskall)

Så här gör du
1. Börja med semmelgrädden: Vispa grädden löst, den blir fastare när mandelmassan
blandas i.
2. Blanda i kardemumma och vanilj. Vänd sist ner mandelmassan med en gaffel så den
fördelar sig i grädden.
3. Värm glaset. Lägg i farinsocker och häll på whiskeyn. Häll på lite varmt kaffe och rör så att
sockret löser sig. Häll sedan på resten av kaffet.
4. Toppa kaffet med semmelgrädde.

Tidigare artiklar
Café de Paris Brut – fransk bubbelcharm till sympatiskt pris!
Nästa artikel
Vinmakarna Sophie och Julien från Alsace lanserar ny serie ekologiska svalklimatsviner från Sydafrika

LIKNANDE ARTIKLAR

Faulkner & Archer Shiraz Cabernet Sauvignon – nyhet...

Gato Negro Sauvignon Blanc – världens kändaste katt?

Högt betyg till nyheten Ponte Villoni Prosecco DOC

BLT och Pongracz i ett förlustande möte

Gotlands Ginfabrik lanserar nu en ny cocktail –...

Vårkänslor med ceviche och Relax Riesling

Spansk ekologisk nyhet – Out of Office

Toppbetyg till Casalforte Collezione Campistorti – en av...

Lammracks och Piemonte i magiskt möte

Kycklinglårfile med pasta, pesto till stående trotjänare

FLER RECEPT

  • Pulled Beef med fräsch örtsallad, grillade grönsaker och charmerande rött

  • Pankofriterade blåmusslor, Portabella, svartkål & en kräm på blomkål & jordärtskocka

  • Sushi på lättrökt salmalax, wasabimajonnäs, sriracha & rostad lök möter charmant grüner veltliner

  • Smörstekt rågbröd toppat med avokado, sobrasada & bladpersilja i härligt möte med Karl Fredriks Rosé!

  • Långbakad fläskkarré, rostade rotfrukter, såsreduktion & italiensk generositet i glasen

ARTIKLAR

  • Få till doften av nybakat i bastun med S:t Eriks Bryggeri

  • Nyhet! Tr3 Apor presenterar bubblor fyllda med passion och lime

  • Bottega Sicilia – Nordens första e-handel dedikerad det sicilianska köket

  • Douros nya stjärnskott landar i Sverige

  • Fem generationer av hantverk, hållbarhet och passion – McManis lanserar Toasted Oak Red Wine!

Kontakta Boxtoppen

  • - Maila oss på info(at)boxtoppen.se
  • - Annonsering: christoffer(at)boxtoppen.se
  • - Webbmaster: Tecken 1 AB
  • Copyright 2014-2024.

Populär läsning just nu

  • 1

    Lammracks och Piemonte i magiskt möte

    april 25, 2025
  • 2

    Australiensisk shiraz som ger dig ett leende på läpparna!

    juli 14, 2020
  • 3

    Maze Dark & Complex – australiensiskt rött med svårslagen prislapp!

    juni 20, 2022

Om Boxtoppen

Idén med Boxtoppen är att sprida kunskap om vin i allmänhet och boxviner i synnerhet på ett lättbegripligt och trevligt sätt till alla som har ett vinintresse. Oavsett om du är aktiv munskänk och provat vin i 50 år eller är en yngre konsument med ett nyligen väckt intresse för vin kommer det finnas spännande läsning om aktuella lanseringar och gamla trotjänare.

@2019 - All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign

Boxtoppen
  • BOXVINER
  • FLASKVINER
  • Tidningen Boxtoppen
Boxtoppen
  • BOXVINER
  • FLASKVINER
  • Tidningen Boxtoppen
@2019 - All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign

LÄS OCKSÅx

Toppbetyg för röda Château Bonnet från Bordeaux!

Anton Hyséns vinetikett börjar ta form

Haut-Mouleyre – en högst trivsam introduktion till...