Nu statuerar Tommasi ännu en gång sin kärlek till Valpolicellas viner med denna nyhet. Tommasi Valpolicella DOC 2016 bär den klassiska kvalitetsmärkningen DOC, och har en ursprungstypisk venetiansk stil.
Vinet har lagrats på ståltank i fyra månader och sedan legat på slavonsk ek i två månader. I vinet samsas Valpolicellas inhemska druvor Corvina, Corvinone, Rondinella och Molinara.
Tommasi Valpolicella DOC gör sig bäst vid 14-16 grader och passar till traditionella rätter såsom pasta, pizza, grönsaker, ostar och rätter på ljust och rött kött.
Tommasi Valpolicella DOC 2016
319 kr, nr: 74509
Producent: Tommasi Viticoltori
Ursprung: DOC Valpolicella, Veneto, Italien
Druvor: Corvina 60%, Corvinone 10%, Rondinella 20% och Molinara 10%
Restsocker: 5,89 g/l
Alk.halt: 12 % Vol
Vinet finner ni på Systembolaget här >>