Impressivo Del 2 – en vit vardagspärla från Portugal!

Vi pratar gärna om de portugisiska röda vinerna som med sin fyllighet vunnit många svenska vinhjärtan genom åren. Förr som robusta och rustika, idag som fruktdrivna och eleganta. Men likväl glöms det bort hur bra landet är på vita viner och alla inhemska druvsorter som visar Portugals bredd och unika druvflora. I våra glas, Impressivo från Lisboa!


Boxtoppen om det vita vinet 2019 Impressivo från Portugal

Regionen Lisboa hette förr Estremadura men då spanjorerna hade snudd på identiskt namn på en region nära gränsen så ändrade portugiserna till det nuvarande. Många av vinerna härifrån når inte längre än till just restaurangerna i Lissabon för de är stapelvara till havets kök, något portugiserna är mästare på. Impressivo doftar maritimt, nästan en touch av havsvindar, och det mixas med toner av persika, solmogen lime och aromatiska, lätt blommiga inslag. Smaken är lättsam med initial sälta, saftigt och aptitretande uttryck samt ungdomligt fräsig syra som lockar fram stenfrukterna. Avslutar rent och med citrussyrlighet i eftersmaken.

Boxtoppens betyg: 4 av 5 poäng

Impressivo kommer i en litersflaska (12,5%) med skruvkapsyl, har artikelnummer 72654 och kostar 79 kronor. Perfekt för dig som föredrar att ställa fram en flaska på bordet framför en box. Vinet finns i skrivande stund i cirka 20 butiker; till övriga beställer du utan extra kostnad >>>

Missade du del 1 i Impressivo-serien?
Här kan man läsa om den, DEL 1 >>>