Ropiteau Petit Chablis – en vardagspärla i tvålitersformat!

Tvålitersformatet hör till boxvinernas mest sympatiska, inte minst när du kan köpa bättre viner i det mindre formatet. Med andra ord, kvalitet framför kvantitet. Ett av dessa är tvivelsutan Bourgognefirman Ropiteaus Petit Chablis som nu landat i årgång 2019 och det är en riktig vardagspärla fulladdad med ursprungstypisk karaktär!


Ropiteau Frères har sitt högkvarter i klassiska Meursault och hör till regionen Bourgognes största på scenen med 900 ekfat i sina gamla källarvalv från 1600-talet. Med mer än 150 års erfarenhet, vinhuset bildades redan 1848, så har man idag täckt in i stort sett hela Bourgogne i sin portfölj, från de krispiga och mineraliska Chablis till de nobla pinot noir-vinerna från de mest respekterade Grand Cru-vingårdarna.

Boxtoppen om 2019 Petit Chablis Réserve från Ropiteau

Bourgognefirman Ropiteaus Petit Chablis har precis landat i årgång 2019 och det är ett kvalitativt vin, ett som lyfter sig ur mängden av lådviner och levererar klassisk chardonnay i den friska, stenfruktiga och citruspigga Chablis-stilen. Maritima inslag, örtagård och citronzestig smak med omisskännlig torrhet, fräschör och svalhet där skalstrama grapefruktstoner i den rena eftersmaken sätter igång aptiten. Chablis helt enkelt!

Betyg: 5 av 5 poäng!

Servera vinet till årstidens fenomenala skaldjur eller varför inte till en klassiker – spaghetti vongole där vinet och maten lyfter varandra till nästa nivå!

2019 Petit Chablis från Ropiteau har artikelnummer 2150 och boxen (2000 ml, 12%) kostar 369 kronor. Du finner vinet på en majoritet av Systembolagets butiker och till övriga beställer du det utan extra kostnad >>>