Druvorna skördas både för hand och med maskin. I vineriet får druvorna genomgå en tre dagar lång förmaceration i 10 °C för att extrahera extra färg och smak innan den vanliga macerationen som pågår i 5 till 7 dagar i 22 °C. Den vanliga alkoholjäsningen tar ca 10 dagar i en maxtemperatur av 26°C. Sedan har 60% av vinet fått jäsa på franska och amerikanska ekfat under åtta månader. Efter en varsam behandling får Epica Malbec både rik och fräsch frukt.
Epica Malbec är gjort till 100% på Malbec från Viña San Pedro’s finaste vingårdar i Argentina. Det är ett Fairtrade vin som kompletterar vårt sydamerikanska vinsortiment med nationaldruvan Malbec säger Adrienne Friström, Brand Manager för Viña San Pedro på Pernod Ricard Sweden.
Epica Malbec passar fint till grillade rätter av både lamm och nötkött. Vinet är också mycket gott till pastarätter.
Färg: Rubinrött med violetta toner.
Doft: Uttrycksfull doft av körsbär och plommon samsas med välintegrerade toner av vanilj.
Smak: Fruktigt och generöst vin inslag av mörka bär, körsbär samt örter. Mjuka tanniner och ett långt balanserat avslut.
Epica Malbec,
Varu nr: 6594, 750 ml, pris 79 kr
Alk halt: 14 %
Syra: 5,4
PH: 3,6
Restsocker: 3,3%