AUSSIE – en gammal goding i nytt, snyggt klimatsmart fodral

Redan i mitten av 1800-talet vann Australienska viner prestigepriser runt om i världen. Den gamla godingen Aussie har funnits på den svenska marknaden sedan 2006. Nu kommer folkets favorit på 1-liters tetra och ny klimatsmart förpackning.


Aussie finns i tre varianter – det vita AUSSIE Great White Chardonnay, rosévinet AUSSIE Flamingo Blush Rosé och rödvinet AUSSIE Kangarouge – samtliga till rimliga priser och dessutom mumma för den som vill ta sig ett glas anständigt vin utan att behöva drabbas av klimatångest.

Vad gäller klimataspekten så slår tetran alla andra sätt att paketera och transportera viner. Materialet är återvinningsbart och väger mindre än andra kartonnage, vilket möjliggör en miljöeffektiv frakt. Tetran har inte heller någon innerpåse som en bag in box har.

Det finns en allmän uppfattning om att viner på tetra inte håller hög kvalitet, men nu sneglar många medvetna vinproducenter just på tetran som alternativet för en hållbar produktion.

– Vi har gjort om designen på hela Aussie-serien för att de nya, snygga förpackningarna bättre speglar kvalitén på innehållet, som faktiskt håller en riktigt bra nivå, säger Alexandre Schustre, sommelier och produktchef för Aussie i Sverige.

AUSSIE Great White Chardonnay
Artikelnr: 6449
Land: Australien
Pris: 72 kr
Alkoholhalt: 13%
Råvaror: Chardonnay
Klimatsmart: Ja

AUSSIE Flamingo Blush Rosé
Artikelnr: 6452
Land: Australien
Pris: 69 kr
Alkoholhalt: 12%
Råvaror: Cabernet Sauvignon 100 %
Klimatsmart: Ja

AUSSIE Kangarouge Shiraz
Artikelnr: 6451
Land: Australien
Pris: 72 kr
Alkoholhalt: 13,5 %
Råvaror: Shiraz
Klimatsmart: Ja