Blossom Hill gör premiär i Sverige

Blossom Hill White Zinfandel

I augusti 2016 gör Blossom Hills viner Sverige-premiär. Det kaliforniska vinmärket har ett tydligt smakfokus och har under de senaste åren gjort succé i Storbritannien, där det enligt undersökningar är det mest omtyckta vinet i hela landet. Nu tar Blossom Hill de populära vinerna till Sverige – med rosévinet Blossom Hill White Zinfandel i spetsen.

Bakom Blossom Hill ligger en stor smakpassion och den första vinmakaren Carol Thorup var redan vid starten 1992 tydlig med att ”viner ska njutas av, inte debatteras”. Idag finns det ett vin för varje tillfälle – från krispiga vita till fruktiga röda och fräscha roséviner. Blossom Hill har utsetts till det mest älskade vinmärket i Storbritannien*.

I augusti kommer Blossom Hill till Sverige och först ut är rosévinet Blossom Hill White Zinfandel som släpps i beställningssortimentet.

– Vi ser verkligen fram emot att ta Blossom Hills omtyckta viner till Sverige! White Zinfandel passar perfekt till den salta kräftskivan såväl som till kryddiga asiatiska och orientaliska rätter i det ljuvliga höstvädret, säger Sara Dahlén, marknadsansvarig för Blossom Hill i Norden.

Blossom Hill White Zinfandel
Det medelfylliga rosévinet Blossom Hill White Zinfandel kommer från regionen San Joaquin i centrala Kalifornien, USA. Vinet har aromer av jordgubbar och smak av mogen vattenmelon. Det är livligt i gommen, medelfylligt och har en uppfriskande yta som passar utmärkt till kryddiga asiatiska och orientaliska rätter. Sötman och syrligheten i Blossom Hill White Zinfandel balanserar även upp smakerna i höstens kräftskiva. Alkohol: 10,5 %. Beställningsnummer: 79568. Pris: 70 kr.

*Millward Brown Equity Tracking March 2014