Nordic Sea Winery auktionerar ut ekfat skapade av lokala konstnärer till förmån för Östersjön

Nordic Sea Winery i Simrishamn har låtit några verksamma konstnärer på Österlen ge sitt artistiska uttryck och sin personliga tolkning av varsitt ekfat, som alla tidigare lagrat ett vin producerat på Nordic Sea Winery. Dessa fantastiska och varierande konstverk står i utställningen och visas dagligen för besökare på vineriet i Simrishamn. De smyckar och förlänger ”livet” av ett ekfat. Nu ska dessa auktioneras ut.


Auktionen är öppen digitalt i samarbete med Skånes Auktionsverk. Budgivningen är öppen mellan den 23/6 och den 21/7. Vinsten kommer att delas mellan konstnären och projekt för främjande av havsmiljön i Östersjön genom Marint Centrum i Simrishamn. Start för auktionen sker under eftermiddagen tisdagen den 23 juni.

KONSTNÄRER I NORDIC SEA WINERYS KONSTEVENT 2015

Ann-Margrete Clarén – ”Carpe Diem”
Torsten Erasmie – ”Vinodlingen”
Bo Olsson – ”Balance au vin”
Jurgen af Rolén – ”Vindansarna”
Maj Ström – ”Patch”
Echi Åberg – ”In Vino Veritas”
Karin S. Holm – ”Vinskördens dag – Vinskördens natt”
Anders Vardam – ”Vinets avtryck i Konsten”
Margareta Forslund – ”Redpixelpower”
Karin Anker – ”Dionysosreglernas”

På tisdagarna mellan den 30/6 och 21/7 har Nordic Sea Winery ”Vin & Vernissage”, temaeftermiddagar med möjlighet att lära känna konstnärerna och deras konst lite närmare.

Om Mordic Sea Winery

Nordic Sea Winery är en av Europas mest moderna vinanläggningar och ensamt i dess slag i Sverige. På Nordic Sea Winery produceras några av Systembolagets mest sålda viner, däribland några av Sveriges mest kända varumärken som Mauro, Il Conte, Raccolto, Umbala och Zumbali. Druvorna till vinet plockas runt om i världen och jäser på satellitvinerier för att sedan skeppas till Nordic Sea Winery där vinerna förädlas, lagras och buteljeras innan de tappas på flaska eller box. Sedan 2014 har vineriet öppet för allmänheten med möjlighet att följa vinproduktionen från druva till färdigt vin.