Det våras för Piemonte, området i nordvästra Italien som oftast förknippas med begrepp som Barolo, Barbaresco eller Barbera. Utöver de tre B:na har distriktet mycket mer att ge och ett utmärkt exempel är Dolcetto-druvan, vilket översätts till “den lilla söta”. Typiska Dolcetto-viner är dock inte söta utan namnet syftar snarare till de små druvorna som är fyllda med en pigg friskhet, lätt syra och eleganta tanniner. Jämfört med Barbera-druvan så är viner gjorda på “den lilla söta” ofta lättare och mjukare i stilen, vilket gör Dolcetto-viner utmärkt för den som vill förkovra sig i Piemonte.
Dolcetto di Pegaso finns nu i det fasta sortimentet. Vinet säljs i sann hållbar anda på burk om 250 ml, en förpackning med ett CO2-avtryck på endast 40 gram jämfört med en klassisk glasflaska där motsvarande värde hade varit 180 gram. Druvorna kommer från området Monferrato. Servera Dolcetto di Pegaso till lättare kötträtter eller varför inte en klassisk risotto.
“Det många inte vet är att Dolcetto är en druva som gör sig utmärkt till mat tack vare sin nästintill unika balans mellan pigg fruktsyra och silkeslena tanniner. Dolcetto di Pegaso kommer definitivt att hjälpa till att sätta druvan på vinkartan då det aldrig tidigare har varit så enkelt att dricka kvalitativ Dolcetto från Piemonte. Det faktum att aluminiumburken är bland de mest miljövänliga förpackningarna på marknaden bidrar ju bara till produktens relevans.” – Ole Frantzen, partner CALWINE.
Dolcetto di Pegaso 2021
Pris: 39 kr ( pant om 1 kr tillkommer)
Volym: 250 ml
Artikelnummer: 4696
Alkoholhalt: 13 %
Restsocker: <0,3 g/100ml