Till skaldjurspasta passar ett glas chardonnay ofta väl. Pasqua Sanzeno Chardonnay är ett ekologiskt torrt och fräscht med en fruktig doft och smak av persika, päron och citrus.
År 1925 i den vackra staden Verona grundade bröderna Pasqua ett vinföretag. Idag 90 år senare är de en av de största familjeägda vinproducenterna i Italien med en årlig försäljning på cirka 15 miljoner buteljer. I dag drivs firman av tre bröder i den andra generationen, Carlo, Umberto och Giorgio. Kärnan i Pasquas produktion är de klassiska vinerna från Venetien som tillverkas i det mycket moderna vineriet San Felice som byggdes i Valpantena 2007. Här produceras välkända viner som Amarone, Rispasso, Soave, Valpolicella och Prosecco. Man producerar även stora mängder av Pinot Grigio, en vintyp som har haft exempellösa framgångar bland annat i USA. Under senare år har Pasquas portfölj av viner till utökats med viner från Apulien och Sicilien.
Pasqua Sanzeno Chardonnay
Art.nr 2907, 219 kr
Förpackning: Bag in box 1500-3000 ml
Sockerhalt: 5 gram/liter
Receptinspiration – Krämig Skaldjurspasta >>