Boxtoppen
  • BOXVINER
  • FLASKVINER
  • Tidningen Boxtoppen
Hem / Ekologiskt till fisk och skaldjur – Pasqua Sanzeno Chardonnay

Ekologiskt till fisk och skaldjur – Pasqua Sanzeno Chardonnay

av Boxtoppen juni 30, 2017
juni 30, 2017
306

Till skaldjurspasta passar ett glas chardonnay ofta väl. Pasqua Sanzeno Chardonnay är ett ekologiskt torrt och fräscht med en fruktig doft och smak av persika, päron och citrus.

År 1925 i den vackra staden Verona grundade bröderna Pasqua ett vinföretag. Idag 90 år senare är de en av de största familjeägda vinproducenterna i Italien med en årlig försäljning på cirka 15 miljoner buteljer. I dag drivs firman av tre bröder i den andra generationen, Carlo, Umberto och Giorgio. Kärnan i Pasquas produktion är de klassiska vinerna från Venetien som tillverkas i det mycket moderna vineriet San Felice som byggdes i Valpantena 2007. Här produceras välkända viner som Amarone, Rispasso, Soave, Valpolicella och Prosecco. Man producerar även stora mängder av Pinot Grigio, en vintyp som har haft exempellösa framgångar bland annat i USA. Under senare år har Pasquas portfölj av viner till utökats med viner från Apulien och Sicilien.

Pasqua Sanzeno Chardonnay
Art.nr 2907, 219 kr
Förpackning: Bag in box 1500-3000 ml
Sockerhalt: 5 gram/liter

Receptinspiration – Krämig Skaldjurspasta >>

Tidigare artiklar
Janåke, Grundare av janake wine group, berättar om det nya vinet Menada 2016
Nästa artikel
Nytt utseende – La Forza

LIKNANDE ARTIKLAR

Få till doften av nybakat i bastun med...

Nyhet! Tr3 Apor presenterar bubblor fyllda med passion...

Bottega Sicilia – Nordens första e-handel dedikerad det...

Douros nya stjärnskott landar i Sverige

Fem generationer av hantverk, hållbarhet och passion –...

PRIDE Riesling Fab & Fruity

Nu lanseras Isolabella Limoncello i Sverige – ett...

NoFo Wine Bar Festival är tillbaka

Casal Garcia White Sangria

Spela ansvarsfullt, säkert och balanserat med dessa enkla...

FLER RECEPT

  • Pulled Beef med fräsch örtsallad, grillade grönsaker och charmerande rött

  • Pankofriterade blåmusslor, Portabella, svartkål & en kräm på blomkål & jordärtskocka

  • Sushi på lättrökt salmalax, wasabimajonnäs, sriracha & rostad lök möter charmant grüner veltliner

  • Smörstekt rågbröd toppat med avokado, sobrasada & bladpersilja i härligt möte med Karl Fredriks Rosé!

  • Långbakad fläskkarré, rostade rotfrukter, såsreduktion & italiensk generositet i glasen

ARTIKLAR

  • Få till doften av nybakat i bastun med S:t Eriks Bryggeri

  • Nyhet! Tr3 Apor presenterar bubblor fyllda med passion och lime

  • Bottega Sicilia – Nordens första e-handel dedikerad det sicilianska köket

  • Douros nya stjärnskott landar i Sverige

  • Fem generationer av hantverk, hållbarhet och passion – McManis lanserar Toasted Oak Red Wine!

Kontakta Boxtoppen

  • - Maila oss på info(at)boxtoppen.se
  • - Annonsering: christoffer(at)boxtoppen.se
  • - Webbmaster: Tecken 1 AB
  • Copyright 2014-2024.

Populär läsning just nu

  • 1

    Lammracks och Piemonte i magiskt möte

    april 25, 2025
  • 2

    Australiensisk shiraz som ger dig ett leende på läpparna!

    juli 14, 2020
  • 3

    Maze Dark & Complex – australiensiskt rött med svårslagen prislapp!

    juni 20, 2022

Om Boxtoppen

Idén med Boxtoppen är att sprida kunskap om vin i allmänhet och boxviner i synnerhet på ett lättbegripligt och trevligt sätt till alla som har ett vinintresse. Oavsett om du är aktiv munskänk och provat vin i 50 år eller är en yngre konsument med ett nyligen väckt intresse för vin kommer det finnas spännande läsning om aktuella lanseringar och gamla trotjänare.

@2019 - All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign

Boxtoppen
  • BOXVINER
  • FLASKVINER
  • Tidningen Boxtoppen
Boxtoppen
  • BOXVINER
  • FLASKVINER
  • Tidningen Boxtoppen
@2019 - All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign

LÄS OCKSÅx

Ekologiska Valle Reale Rosé – i ny...

Systembolaget öppnar butik i Tybble, Örebro

Hur skiljer sig smaken på vin från...