Ekologiskt till fisk och skaldjur – Pasqua Sanzeno Chardonnay

Till skaldjurspasta passar ett glas chardonnay ofta väl. Pasqua Sanzeno Chardonnay är ett ekologiskt torrt och fräscht med en fruktig doft och smak av persika, päron och citrus. 


Till skaldjurspasta passar ett glas chardonnay ofta väl. Pasqua Sanzeno Chardonnay är ett ekologiskt torrt och fräscht med en fruktig doft och smak av persika, päron och citrus.

År 1925 i den vackra staden Verona grundade bröderna Pasqua ett vinföretag. Idag 90 år senare är de en av de största familjeägda vinproducenterna i Italien med en årlig försäljning på cirka 15 miljoner buteljer. I dag drivs firman av tre bröder i den andra generationen, Carlo, Umberto och Giorgio. Kärnan i Pasquas produktion är de klassiska vinerna från Venetien som tillverkas i det mycket moderna vineriet San Felice som byggdes i Valpantena 2007. Här produceras välkända viner som Amarone, Rispasso, Soave, Valpolicella och Prosecco. Man producerar även stora mängder av Pinot Grigio, en vintyp som har haft exempellösa framgångar bland annat i USA. Under senare år har Pasquas portfölj av viner till utökats med viner från Apulien och Sicilien.

Pasqua Sanzeno Chardonnay
Art.nr 2907, 219 kr
Förpackning: Bag in box 1500-3000 ml
Sockerhalt: 5 gram/liter

Receptinspiration – Krämig Skaldjurspasta >>