Expedition Torrontés Chardonnay – nyhet från Argentina på tetra

Expedition Torrontés Chardonnay är en nyhet på klimatsmart 1-liters tetra från Argentina.


Expedition Torrontés Chardonnay är det första vinet i serien Expedition, en rad viner som utforskar världens mest populära vinregioner, och den första expeditionen besöker Finca Las Moras vackra vingårdar i Argentina. Expeditionen är Fair for Life-certifierad, man arbetar för en värld där handel är en drivkraft för positiv och hållbar utveckling för människor och deras miljö.

Expedition Torrontés Chardonnay lanseras i klimatsmart 1-liters tetra och designen illustrerar expeditionen med en lokal karta med minnesvärda landmärken.

Finca Las Moras blev utsedda till årets vinproducent i Argentina 2013 och man exporterar sina viner till 45 olika länder. Deras vingårdar ligger cirka 20 km från staden San Juan i Argentina. San Juan är Argentinas näst största distrikt, beläget norr om Mendoza och står för cirka 25 procent av landets vinproduktion.

Finca Las Moras har cirka 1400 hektar av vingårdar planterade i dalarna Pedernal, Zonda och Tulum, som alla ligger mellan 650 meter till 1350 meter över havet och den höga höjden kompenserar för det varma klimatet som råder i San Juan. Det torra klimatet ger bättre förutsättningar för ekologisk och hållbar odling och här ligger Finca Las Moras i framkant. Moras betyder mullbär på spanska och eftersom det kring vingårdarna växer rikligt av dessa träd har de fått ge vinhuset dess namn.

Expedition Torrontés Chardonnay är gjort på torrontésdruvor från vingården i Sant Martin som ligger i Mendoza och Caucete, i San Juan. Vinet jäser i rostfria ståltankar för att druvorna skall behålla så mycket som möjligt av sin fräschör och fruktighet.

Expedition Torrontés Chardonnay
Land: Argentina
Pris: 69 kr
Artikelnr: 6259
Alkoholhalt: 13 %
Råvaror: Torrontés 70 %, Chardonnay 30 %