Hur man kan koppla av på semestern på ett effektivt sätt

En semester är viktig för oss svenskar då det är en längre period av ledighet där du bara kan varva ned och ta det lugnt, eller syssla med intressen som du brinner lite extra för. Vissa av oss åker och vandrar och känner äventyrslysten vakna till liv igen, medan andra reser till varmare länder för att slappa vid poolen och njuta av en ”all inclusive” vistelse på ett hotell.


Artikeln är i samarbete med GoPlay

Vin är givetvis en självklar del i vår ledighet då du kan få chansen att prova någon ny sort, eller bara njuta av en personlig favorit. Det kan också föra tankarna till vingårdar när du sitter och myser vid en eld under vinterhalvåret, eller bara fungera som ett utmärkt tillskott till en god middag. I Sverige har vi en lång tradition av att planera olika aktiviteter inför semestern som exempelvis kan innefatta resor och äventyr, men också lugna stunder i hemmet tillsammans med en bok, tidning eller tv-serier.

Det är även vanligt att många njuter av sina favoritspel under sin semester, något som är enklare än någonsin med hjälp av casino utan svensk licens 2021. Kom bara ihåg att spel för pengar ska bedrivas ansvarsfullt och kontrollerat med hjälp av en budget. I denna text ska vi fördjupa oss lite mer i de olika sysslorna du kan bedriva under din ledighet, men framförallt de mest populära och eftertraktade alternativen.

Populära aktiviteter

Under den rådande pandemin kanske besök till vinprovningar är uteslutna, men du kan trots detta hitta många olika sätt att fördriva tiden under semestern. Några förslag är bland annat att ta dig an en tv-serie i flera säsonger som du velat beta av men inte haft tiden för, eller varför inte besöka en släkting du inte sett på ett tag.

När det gäller inhemska resor är fjällen mer populärt än någonsin för tillfället, framförallt om du gillar slalom eller längdskidor. Även vandringarna kan bedrivas under alla årstider även om sommaren är att föredra för dig som vill campa längs vägen.

Sverige är ett väldigt rikt land på många vis, men särskilt när det gäller naturupplevelser. Det är även så att många andra länders invånare flockas hit under vissa årstider för att uppleva skog och vildmark på ett helt annat sätt tack vare allemansrätten.

Resor till vingårdar

Vi som inte kan få nog av goda viner längtar självklart till besök på utländska vingårdar under semestern, något som till viss del kan genomföras även idag men som förmodligen får skjutas fram till sommaren eller hösten under rådande omständigheter.

Några förslag på gårdar som kan vara av intresse lokalt är bland annat Gute Vingård på Gotland, eller Stora Boråkra i Blekinge. Du kan även många i Skåne som Åhus vingård, Skepparps Vingård, eller Fredholms Vingård.

Vinerna produceras flitigare än någonsin i Sverige idag och bara för några år sedan fanns det bara ett antal hektar tillgängliga, medan det idag bjuds på mer än etthundra. Totalt sett finner du över 100 vingårdar och de allra flesta av dessa erbjuder gårdsförsäljning efter en lagändring som nyligen klubbades igenom i riksdagen.