Twenty One Rosé – klimatsmartar nyhet 1 mars

Twenty One Rosé är det nya rosévinet från Australien som lanseras den 1 mars. För att ligga i framkant när det gäller en mer klimatsmart utveckling presenteras vinet i en modernt designad papptetra. Twenty One Rosé är gjord på både blå och gröna druvsorter från Riverland i South Australia.


Lanseringen av Twenty One Rosé ligger helt rätt i tiden, säger Josefin Andréasson, Brand Manager på Åkesson vin. Dagens konsumenter vill göra klimatsmarta val och vi vill kunna erbjuda klimatsmartare produkter. Därför bedriver vi ett kontinuerligt arbete för att göra alla delar av verksamheten mer hållbar. Ett led i det arbetet är att erbjuda vin i papptetror, berättar Josefin.

Att tillverka den här typen av förpackning kräver mindre energi än vid framställningen av glasflaskor. Dessutom är papptetran också effektivare att transportera än glas vilket innebär att färre lastbilar behövs som i sin tur leder till ett mindre koldioxidutsläpp.

Utbudet av klimatsmarta förpackningar ökar, vilket speglar vår samtid där efterfrågan från konsumenterna stadigt växer. Tetran som vinförpackning är här för att stanna, säger Josefin.

Twenty One Rosé avnjuts med fördel som sällskapsdryck eller till lättare rätter med fisk eller kyckling. Vinet är också ett utmärkt sällskap till vegetariska rätter som pasta med tomatsås eller en fräsch quornsallad med bönor och nötter.

Systembolagets artikelnummer: 6312
Pris: 59 kr/750 ml
Alkoholhalt: 13%
Årgång: 2020