Cirio var först i världen med att konservera solmogna tomater 1856 – nu lanserar de 11 tomatprodukter i
Sverige. Tomaterna håller högsta kvalitet och är lika goda i italienska som svenska rätter, passande då att
hela 55 % av svenskarna varje månad lagar italienskt och att 41 % anser att köttfärssås och spaghetti ingår i
det svenska köket*.

Cirio är ett kooperativ med över 14 500 italienska tomatodlare som har levererat konserverade tomater av högsta
kvalitet sedan 1856. Alltid 100 % italienska solmogna tomater som skördas när de är perfekt mogna och smakar
som bäst. Tomaterna konserveras inom 24 timmar, på så sätt bibehålls maximalt med smak och näring och du kan
uppleva smaken av nyskördade italienska tomater året om.
Framgången bygger på företagets långa erfarenhet inom traditionell tomatproduktion kombinerat med modern
teknologi och viljan att alltid utvecklas. Cirio använder inte bara avancerad teknologi för tomatodlingarna, stort
fokus ligger även på att värna miljön och Cirio ser att tetraförpackningen är framtiden.
NYHETERNA – nu på den svenska marknaden
Cirio är originalet av konserverade tomater. Nu lanseras ett brett tomatsortiment för all typ av matlagning i Sverige.
Krossade/Finkrossade tomater ”Polpa/Fine”
Cirios Krossade tomater blancheras, skalas och hackas innan de paketeras. De kommer både som krossade och
finkrossade. Finns i flera storlekar, inklusive i det populära 3-packet.
Passerade tomater ”Passata”
Cirios Passerade tomater växer på den italienska Poslätten. De kärnas ur, skalas och passeras genom en fin sil till en sammetslen tomatsås. Passatan har tjockare konsistens, är helt slät och en mer intensiv smak jämfört med krossade
tomater. Finns i flera storlekar.
Pizzasås
Med Cirios smaksatta Pizzasås lagar du enkelt pizza som en riktig italienare. Den kokas på solmogna tomater och smaksätts med klassiska italienska örter. Pizzasåsen funkar även utmärkt som smakrik bas till pastasås, grytor och gratänger. Finns i flera storlekar.
Finns på ICA, Coop, City Gross, Hemköp, Willys.
*Sverige till bords 2024, HelloFresh.
Involtini di melanzane – italienska auberginerullader med tomatsås

En italiensk klassiker som gärna serveras till antipasti, tillbehör till valfritt protein eller med ris och potatis.
Auberginerulladerna är fyllda med ost och örter, serverade i en mustig tomatsås på finkrossade tomater. Njut
av en smakfull måltid med 100 % solmogna, italienska tomater.
4 portioner | 35 minuter
Ingredienser
– 1 Cirio Finkrossade tomater
– 1/2 gul lök, hackad
– 2 vitlöksklyftor, hela
– 1 stor aubergine, eller 2 mindre
– 2 Granarolo Mozzarella, á 125 g
– 1 dl urkärnade oliver, hackade
– Granarolo Quattrocento, riven
– 1 kruka färsk basilika
– olivolja
– salt & svartpeppar
Gör så här
1. Fräs lök och vitlöksklyftor med olivolja i en gryta. När löken är gyllene, ta bort vitlöken och häll i Cirio Finkrossade tomater. Smaka av med salt och peppar och låt sjuda på låg värme cirka 15 minuter.
2. Medan tomatsåsen kokar, tvätta auberginen och skär i 0,5 cm tjocka skivor på längden, gärna med en mandolin. Grilla skivorna snabbt på båda sidor i en grillpanna. Lägg på en skärbräda.
3. Sätt ugnen på 180°C.
4. Hacka Mozzarellan i mindre bitar.
5. Gör rulladerna: bred ett tunt lager av tomatsås på aubergineskivorna, strö över Mozzarella och oliver, avsluta med några basilikablad. Rulla försiktigt ihop och placera i en ugnsform med skarven nedåt. Lämna någon cm mellan rullarna.
6. Toppa med resterande tomatsås, Mozzarella och riven Quattrocento. Tillaga rulladerna i ugnen i 10 minuter, eller tills toppen är gyllene. Låt rätten svalna någon minut innan servering, så att smakerna får sätta sig.
7. Garnera med färska basilikablad och servera gärna med en sallad. Rulladerna passar även bra som tillbehör till valfritt protein som kyckling och kött eller ris och potatis.
