Lindeman’s Bin 65 – stark årgång i ny kostym

Nu i november byter Lindeman’s Bin 65 årgång, från 2017 till årgång 2018 som återspeglar en varm och torr skördeperiod i South Eastern Australia. Lindeman’s Bin 65, som bytte kostym i somras, pryds nu av solrosor.


Australiensiska Lindeman’s är ett av Sveriges mest populära vinhus och Lindeman’s Bin 65 är en favorit i många svenska hem. Druvorna skördas i South Eastern Australia där det under det senaste året varit varmt och torrt med mycket sol, väderförhållanden som passar Lindeman’s viner väl.

– Resultatet av årets skörd är ett vin med hög syra och friska smaker av tropiska frukter och grillad citron, som rundas av med integrerade fattoner. Ett vin med kvalité till ett bra pris! säger Annika Sahlin Pohl, Senior Business Manager Nordics

Vikten av vinets årgång
Årgången av vinet påverkas av jordmån, klimat och väder, där vädret är den faktor som varierar mest från år till år. När det är för kallt finns en risk att druvorna inte hinner mogna klart och vid ett för varmt väder behöver vinmakarna jobba med att skydda druvorna så att de får lagom mycket sol. I Australien är klimatet relativt stabilt, vilket underlättar för vinmakarna att skapa bra förutsättningar för en god skörd.

Lindeman’s Bin 65 Chardonnay 2018

Lindeman’s Bin 65 2018 
Vinets fyllighet passar även  bra till fiskrätter såsom stekt torsk eller fisksoppa.
Alkohol: 13,5 % | Artikelnr: 2106 | Pris 79 kr