Nyårsrecept från Christian Hellberg

Skaldjurscocktail med rostad tomatdressing (4 personer) 

DHOFnyår

Dressing
3 tomater
½ grön chili, utan kärnor
½ kruka färsk koriander
2 msk pressad lime (1-2 lime)
3 msk olivolja
Salt, peppar

Skaldjurscocktail
1 avokado, skalad
1 tsk citron jos
1 msk olivolja
Salt
1 mogen mango, skalad
½ gurka, skalad
1 skiva vattenmelon
200 g skalade räkor

För dekoration
Tärnat bröd + smör eller färdiga krutonger
Färsk körvel

Sätt ugnen på 200 grader. Dela och rosta tomaterna i ugn med chili och olivolja tills de börjar mörkna (10-15 minuter). Mixa till en grov kräm tillsammans med koriander och lime. Smaka av med salt och peppar.

Mosa avokadon tillsammans med citronjuicen och olivoljan, smaka av med salt. Skär mango, gurka och vattenmelon i tärningar. Blanda med räkorna. Lägg upp i cocktailglas med den mosade avokadon i botten. Slå dressingen över skaldjurscocktailen. Garnera med smörstekta krutonger och plockad körvel.

Servera tillsammans med Drostdy-Hof Chenin Blanc, art: 2069, pris: 175kr

”Ett ungt, friskt vin med härligt ren frukt, bra balans, bra syra och inslag av grapefrukt, persikor, lyktfrukter, färsk ananas, blommor och mineraler. 84 poäng”