Nyhet! Arniston Bay Shiraz Cabernet Sauvignon

Nyhet 1 juni! Lagom till grillsäsongen lanseras Arniston Bay Shiraz Cabernet Sauvignon i Systembolagets ordinarie sortiment. Vinet är generöst och fruktigt med balanserad strävhet. Doft och smak av körsbär, plommon och björnbär samt en hint av eucalyptus och rostad ek.


Du som gillar Shiraz i allmänhet, och sydafrikansk i synnerhet, kommer att uppskatta den bjussiga, aromatiska stilen. I Allt om Vins nyhetsprovning utsågs Arniston Bay till ”FYND!” med följande motivering: ”Saftig, inbjudande, varmfruktig doft med stark ursprungskaraktär. Generös, sötfruktig, balanserad grillsmak.”* 30 % Cabernet Sauvignon bidrar med färg och struktur samt en uppiggande syra.

Vinet är det första i Sverige från sydafrikanska producenten Stellenbosch Vineyards och särskilt framtaget för vår marknad. ”Vi har varit i tät kontakt med vinmakaren Abraham de Villiers under hela vinmakningsprocessen, vilket gör det extra roligt att presentera resultatet”, säger produktchef Åsa Wallström på VCT Sweden. Namnet och designen är inspirerade av en liten fiskeby i Västra Kapprovinsen och tanken är att fånga något av den avslappnade atmosfär och livsstil som råder där.

Arniston Bay Shiraz Cabernet Sauvignon

Art.nr. 2807
Pris: 69 kr
Druvor: 70 % Shiraz, 30 % Cabernet Sauvignon
Socker: 3,59 g/l
Syra: 5,64 g/l
Alkohol: 14 %

Systembolagets hemsida kan du se i vilka butiker du kan hitta Arniston Bay Shiraz Cabernet Sauvignon.