Prisbelönade viner från hjärtat av Rhônedalen

Den 1 februari kommer två exklusiva Côtes du Rhône Village-lanseringar av Cave de Cairannes signaturviner, Camille Cayran La Réserve Blanc och Camille Cayran Le Chêne Noir. Båda vinerna blev prisbelönade i Decanter 2018.


Camille Cayran La Réserve Blanc 2017
Vingården ligger öster om floden Rhône och odlingarna ligger i en sluttning, väl exponerade för solen. Vinet är friskt och blommigt, med ett aromatiskt avslut och en härlig doft av persika som fått 97 poäng i Decanter och utmärkelsen ”Best in Show”. Druvblenden domineras av Grenache Blanc i kombination med Roussanne, Clairette och Bourboulenc vilka handplockas tidigt på morgonen för att bevara fräschören. Vinet lagras sedan på sin jästfällning för större komplexitet och kan med fördel lagras i upp till två år. Endast 1 200 flaskor lanseras i Sverige.

Artnr: 96109
Pris: 129 kr

Camille Cayran Le Chêne Noir 2017
Ett koncentrerat, fruktigt och delikat kryddigt och svartpepprigt vin som prisats med 95 poäng och en guldmedalj av Decanter. Hälften av vinet består av Grenache som handplockas vid optimal mognad liksom druvorna Syrah och Carignan som utgör andra halvan. Jäsning sker separat och 30% av vinet genomgår carbonic maceration för att extrahera maximal frukt. Vinmakaren Denis Crespo beskriver vinet som mörkt rubinrött till färgen och med en smak av röda frukter och bär. I Sverige lanseras 4 000 flaskor.

Artnr: 95365
Pris: 109 kr

Importeras av Arvid Nordquists dotterbolag Johan Hagström HAB
Läs mer: www.johanhagstrom.se