Nyhet 1:a mars – Kingstate White Blend

1 mars lanserades ett nytt vin från Australien, vinlandet som kännetecknas av fruktdrivna och publika viner. Kingstate White Blend är ett vitt vin i en 3-liters bag-in-box.


Kingstate White Blend är främst gjort på de gröna druvorna colombard och chardonnay. Colombard är en fransk druvsort som ger vinet ryggrad tack vare sin naturligt syrliga karaktär. Utöver syrligheten bidrar druvan även med en frisk fruktighet. Chardonnay är en populär druva både bland vinmakare och konsumenter och odlas över hela världen. Den är mångsidig och ger det här vinet en exotiskt fruktighet med inslag av ananas, melon och nektarin samt en viss fyllighet. Tillsammans är dessa två druvor en perfekt kombination för vin.

Kingston Estate Wines är en av det största vinodlarna i Australien och har sedan starten 1965 drivits av familjen Moularadellis. Druvorna till vinet har skördats nattetid för att undvika för tidig jäsning och oxidation.

-Att kunna erbjuda de svenska konsumenterna ett prisvärt, friskt och fruktigt torrt vitt vin som passar lika bra till mat som att avnjutas i ensam majestät känns spännande, säger Josefin Andréasson, Brand Manager på Åkesson vin.

Servera vinet som det är eller ackompanjerad passande mat som lättare rätter på fisk och/eller skaldjur. Varför inte en Toast Skagen med färska räkor och rikligt med citron eller en fisksoppa gjord på vit fisk.

Årgång: 2020
Alkoholhalt: 12,5 %
Art.nr: 6247
Pris: 199 kr
3 Liter
Lanseringsdatum: 1 mars 2021