Ekologisk Barbaresco till mycket sympatiskt pris!

Nebbiolo-druvan har varit oss kär i många år och när den nu nått en bredare publik och blivit många svenskars favorit så kan ingen vara gladare än vi är! Ett vin som lär flirta med många nebbiolovänner är den ekologiska nyheten 2017 Barbaresco från Ricossa!


2017 var en varm årgång i Piemonte och regionen är precis som många andra klassiska i Europa inne i en period med ökande temperaturer. Det ger såväl problem som möjligheter men i fallet nebbiolo så polerar det druvans tanniner och så länge syran är med i profilen så är resultatet riktigt bra. Ricossas ekologiska Barbaresco från just 2017 andas klassisk stil och det är ett vin som charmar redan idag även om lagringspotential finns. Att den dessutom klockar in på blott 159 kronor får anses vara ett fynd!

Boxtoppen om 2017 Barbaresco från Ricossa

Vinet i våra glas uppvisar den vackert granatröda och transparenta färgen som är så typisk för druvan. Kanske inte ser mycket ut för världen men låt dig inte luras; här doftar det härligt finstämmigt av torkade rosor, körsbär, nypon och söt lakrits och med tid i glaset kommer örtigheten. Smaken är lättsam men med bra bett i såväl tanniner som syra och den transparenta rödbäriga frukten för sig framåt precis som en nebbiolo ska, i en närmast dansant och viktlös känsla. Viss intensitet, längd och pigg apelsinaktig syrafräschör i avslutet. Ett vin som lyfter din ragu till högre höjder!

Boxtoppens betyg: 5 av 5 poäng ( Full pott!)

Den ekologiska Barbarescon från Ricossa kostar 159 kronor och flaskan ( 75 cl, 14%)  har artikelnummer 78143. Vinet beställer du till din önskade Systembolagsbutik.

Till vinet HÄR >>>