Ida Sjöstedt designar rosévin

Tillsammans med modeskaparen Ida Sjöstedt lanserar Arvid Nordquist en limiterad utgåva av det franska rosévinet Berne Grande Récolte. Ida Sjöstedt står för designen av etiketten som för tankarna till naturens skönhet och blomsterprakt. Flaskan med Ida Sjöstedts exklusiva etikett lanseras den 13 maj i en limiterad upplaga.


Inspirationen till utformningen av etiketten är hämtad från sommarens skönhet och blomsterprakt som både Sverige och Provence erbjuder men på sina unika sätt, med en tydlig koppling till Ida Sjöstedts ikoniska blommiga design. Mönstret föreställer en överdimensionerad blombukett i jordigt blekta nyanser, med inslag av pionrött och oliv, tillsammans med ljusa rosor.

”I min kommande kollektion har jag inspirerats av naturens skönhet, en blomstrande sommaräng, en solnedgång och den krusade, glittrande vattenytan på en sjö, är alla exempel på perfektion där allt är skapat i total harmoni. Samma tankar använde jag i samarbetet med Grande Récolte. Jag ville skapa perfekt harmoni mellan etiketten och innehållet och utgick från blomsterprintet som stämmer överens med min bild av naturens estetik i Provence – en plats som jag än så länge endast besökt i fantasin, säger Ida Sjöstedt, grundare och designer av Ida Sjöstedt.

Mönstret på etiketten ses även i Ida Sjöstedts kommande kollektion där hon kombinerat mönstret med plagg i glittrande guld, cremevita pärlor och rustikt linne.

”Vi är mycket glada över att samarbeta med Ida Sjöstedt, hennes kreativa uttryck sitter perfekt på den ikoniska fyrkantiga flaskan Grande Recolte från Château de Berne, som omsluter det hisnande landskapet och art de vivre i vår fantastiska provensalska vingård, säger Anne-Laure Mabellini, Marknads- och kommunikationsdirektör på Château de Berne.

Flaskan med Ida Sjöstedts exklusivt designade etikett lanseras den 13 maj i en limiterad upplaga på Systembolaget och
kostar 135 kr, artikelnummer 75286