André Lurton Sauvignon Blanc, Sveriges första vita Bordeauxvin på box

”Det känns härligt att kunna erbjuda vinälskare en klassisk vit Bordeaux från André Lurton till detta pris. Den kommer passa perfekt till skaldjur och höstens fina fisk. Häll den gärna på en vacker karaff för att förhöja upplevelsen”,säger Karin Bergenfur, Senior Brand Manager Bibendum.

Tillverkning
Bordeauxdruvorna till detta ambitiösa boxvin har noggrant valts ut av André Lurtons skickliga vinmakare. De skördas vid perfekt mognad och efter en kort urlakning av skalen pressas musten försiktigt för att bevara de delikata aromerna av druvan sauvignon blanc. Den omsorgsfullt temperaturkontrollerade jäsningen pågår under 10 dagar, och i de rostfria ståltankarna lagras sedan vinet tillsammans med jästfällningen. Kontakten mellan jästen och vinet skapar ytterligare komplexitet och elegans till vinet.

Mer om André Lurton
André Lurton har betytt mycket för Bordeaux och är en levande legend såväl i Frankrike som över hela världen. Firman grundades redan 1889 och när André Lurton 1956 tog över familjeföretaget lät han genomföra förändringar i tillverkningen som påverkade inte bara stilen på vinerna, utan också avsevärt förbättrade kvaliteten. Sedan dess har han revolutionerat vinifieringen av vin från Bordeaux. Med stor innovationsanda och uppfinningsrikedom genomfördes exempelvis en temperaturkontrollerad jäsning för att ge vinet mer fruktighet och fräschör.

Att André Lurtons viner har varit på topp länge bekräftas av att André var den förste som blev utsedd till årets vinmakare i tidningen Gourmet samt utsedd till årets trotjänare i tidningen Allt om Mat André Lurton har 640 hektar vingårdar och 10 egendomar (Château) som täcker 7 olika bordeauxappellationer. Bland de internationellt mycket kända slottsegendomarna finner vi bland annat Château la Louvière och Château Couhins-Lurton som båda är belägna i Pessac-Léognan, Château de Barbe Blanche i Lussac-Saint-Emilion och Château Dauzac i Margaux.

André Lurton Sauvignon Blanc
Ursprung: Bordeaux, Frankrike
Pris: 280 kr
Art: 70146
Volym: 3000 ml
Alk: 12%