Briska lanserar Briska Demi Sec – en halvtorr cider

Lagom till våren och sommaren lanserar Briska för första gången en halvtorr cider – framtagen för att komma till sin rätt både på middagsbordet och som sällskapsdryck.


Det klassiska ciderhantverket har varit utgångspunkten när Briskas cidermakare har skapat Demi Sec, genom att låta den traditionella cidern möta vår tids preferenser.

– Det känns fantastiskt att äntligen få presentera Demi Sec – ett helt nytt cideralternativ som gör sig perfekt som sällskapsdryck och än mer som ett komplement till maten. Det är en krispig halvtorr cider, som får en att längta till vårsolen och uteserveringspremiären, säger Lena Ericsson, produktchef Cider på Spendrups Bryggeri.

Inför lanseringen av Briska Demi Sec har Briska samarbetat med matkreatören Frida Lund och Malidza Larsson, tidigare kock på den populära vinrestaurangen Grus Grus i Stockholm. De har inspirerats av Briska Demi Secs smakprofil och tagit fram recept för våren och sommarens tillställningar.

– Mat och dryck går i hand i hand. Men det kan vara svårt att veta hur smakerna kan kombineras. Därför har jag tagit fram lättlagade recept, som tillsammans med ciderns balanserade syra och fruktighet ger en ny matupplevelse, säger Malidza Larsson.

Briska Demi Sec 4,5 %, 33 cl, lanseras den 2 mars 2020 i Systembolagets beställningssortiment, art.nr 8143903 och kostar 17,90 kr. Den nya produktkategorin kompletteras med Briska Demi Sec 0,5 %, 33 cl som från och med den 1 juni finns tillgänglig hos Systembolaget för kostnaden 13,90 kr.