Familjen Sangiovese flyttar in i restaurerade ekologiska Stugan

Midsommar i ”Stugan” – Ekologiskt italienskt vin i Systembolagets beställningssortiment , nr 71232, pris 199 kr

Nu lanseras den andra versionen av ekologiska Stugan-vinet som lanserades första gången sommaren 2015. Stugan har en annorlunda design som anspelar på det röda huset med vita knutar. Stugan för tankarna till den svenska sommaren med naturnära leverne med detaljer som är karaktäristiskt för livet på landet. Årets Stugan är gjort av druvan sangiovese från Marche i Italien. Smaken är fyllig, frisk och fruktig.

I juni lanseras Stugan i Systembolagets beställningssortiment. Förra årets Stugan gjordes på de ekologiska spanska druvorna tempranillo och bobal. I år är vinet gjort på Italiens kanske mest berömda druvsort sangiovese, från regionen Marche på Italiens östkust. Sangioveseviner från Marche är kända som friska, fruktiga och ska med fördel drickas när de är unga. Vinet är fortsatt ekologiskt.

– Stugan fick när det lanserades mycket uppmärksamhet för sin design och vi är glada att nu lansera version två. Innehållet i Stugan är ett bra italienskt vin som håller hög kvalitet, berättar produktchef Johan Lund.

Stugan-vinet är ett fylligt, friskt och fruktigt med aromer av mörka bär och körsbär. Vinet har balanserad och fyllig smak med lätt ekfatskaraktär. Vinet passar till de flesta kötträtter, gärna grillat och till medelstarka hårdostar. Stugan passar även till smakrikare antipasti och kan med fördel även avnjutas på egen hand.

Större delen av vinet till Stugan har fått jäsa i ståltankar och sedan har en del av vinet slutlagrats fyra månader i ettåriga 400-litersfat av fransk ek.
Fakta
Stugan Sangiovese 2015
Nr:
71232 Pris: 199 kr Alkoholhalt: 13,5% Ursprung: Marche, Italien Lanseras: 22/6 i beställningssortimentet Ekologiskt: Ja Druvsort: Sangiovese