Galipette alkoholfri cider äntligen på Systembolagets hyllor

Nu finns Galipette alkoholfri Cider att köpa på Systembolaget. Galipette som betyder kullerbytta på franska är en hantverkscider från nordvästra Frankrike som med sin naturliga och tydliga smak av röda äpplen har gjort att svenskarna tagit den till sina hjärtan. Sedan tidigare finns även den populära alkoholhaltiga Galipette Brut på Systembolagets hyllor


Galipette är en opastöriserad cider från Bretagne beläget i nordvästra Frankrike, epicentrum för fransk ciderproduktion. Galipette tillverkas från noggrant utvalda äppelsorter som är varsamt hanterade. De pressas försiktigt och cidern innehåller endast naturlig juice. Alkoholfria drycker är en trend som växt sig allt starkare de senaste åren, inte minst bland konsumenter i den yngre generationen. Det gäller allt från alkoholfria drinkar till traditionella alkoholdrycker såsom öl, vin och cider.

 

Galipette avnjuts till fördel kall som den är direkt från flaskan eller hälld i ett glas över rikligt med is, en sk Galipette on the rocks. Det går även utmärkt att blanda den tillsammans med ginger beer och limejuice till en uppfriskande drink.

Galipette presenteras i en liten bullig flaska som är tilltalande för ögat och finns i ett stort urval systembolagsbutiker.

Galipette Non-Alc
Ursprung: Frankrike
Alkoholhalt: 0%
Volym: 330 ml
Artikelnr: 11964
Pris: 16,90 kr