Nu kommer ekologiska succén Zensa Primitivo på box

De ekologiska vinerna Zensa från Italien har tagit Sverige med storm och Zensa Primitivo har på kort tid blivit ett av Sveriges mest populära ekologiska varumärken. Flaskan finns i alla butiker och nu kommer samma ekologiska vin på box i beställningssortimentet.

 Zenza

Zensa Primitivo har en en kryddig doft med toner av körsbär, torkad frukt, kryddor och fat. Smaken är fyllig och kryddig med inslag av körsbär, torkad frukt och har en välintegrerad fatkaraktär. Vinet passar utmärkt till grillat kött och mustiga pastarätter, men även som sällskapsvin eller till lagrade ostar eller charkuterier.

Namn: Zensa Primitivo BiB

Pris: 249 kr / 3 liter

Artikelnummer: 73966

Var: I Systembolagets beställningssortiment 

Zensa Primitivo har sitt ursprung på halvön Apulien, den del som utgör den italienska klacken. I det natursköna och varierade landskapet är vingårdar, ekskogar och utbredda olivlundar vanliga inslag och den långa kustremsan är kantad av stränder. Apulien är känt för att ha ett gynnsamt klimat för vinodling då området är solsäkert samtidigt som Medelhavets svalkande vindar mildrar hettan och ventilerar druvorna. I kombination med en fertil jordmån och måttlig nederbörd ger detta perfekta förutsättningar för ekologisk odling. Skörden sker i slutet av augusti eller början av september då druvorna skördas för hand för att ge en så varsam hantering som möjligt.

Om producenten Orion Wines 

Orion Wines är resultatet av två vänners hårda arbete; Luca Pomaro som med sina 20 år inom vinvärlden är en veteran med stor erfarenhet av olika länders marknadsföringsbehov och smakprofiler samt Alessandro Michelon, en av Italiens mest innovativa och lovande vinmakare som hyser mycket goda kunskaper om de olika italienska regionerna och deras vin. Tillsammans insåg de att de kan förse den internationella marknaden med intressanta, innovativa och välsmakande viner genom att kombinera tradition, innovation och framförallt den gemensamma, äkta passionen för vin!