Ny årgång från Lindeman’s

Lindeman’s är sedan flera år tillbaka ett av världens mest sålda vinvarumärken. Framgången ligger i att Lindeman’s gradvis utvecklar och förändrar sina viner år efter år för att producera viner med så hög och jämn kvalitet som man bara kan.

Lindemans-bin-45Csauvignon

Vinpreferenserna förändras ständigt i både Sverige och världen. Idag har framförallt röda, smakrika italienska viner med hög sockerhalt slagit igenom och efterfrågas på bred front. Australiensiska Lindeman’s har valt en annan väg med utgångspunkt i druvorna och hanteringen av dem.
– Istället för att höja sockerhalten har vi uppnått en djupare och fylligare smak genom skickligt och modernt vinmakande, säger Joakim Reuszner som är marknadsansvarig för Lindeman’s i Norden. Australiens alla soltimmar ger oss också en fördel då våra druvor får
mogna till sin fulla potential vilket ger generösa, fylliga och mer intensiva viner. Inför lanseringen av årets röda Bin-viner, som består av Lindeman’s främsta viner, kommer kanske en av våra bästa årgångar någonsin.

De röda vinerna från årgång 2014 som nu kommer till Sverige är Bin 45 cabernet sauvignon, Bin 40 merlot samt Bin 50 shiraz.

– Resultatet bygger både på arbetet i vingårdarna och i våra vinerier, säger Wayne Falkenberg som är chefsvinmakare på Lindeman’s. Skörden har exempelvis genomförts på olika dagar för att varje enskild druva ska nå upp till sin fulla potential. Vidare har eken till lagringen noggrant valts ut för att stödja fruktigheten.

Lindeman’s Bin-serie lanserades 1985 och består nu av totalt 18 olika viner som säljs över hela världen. Druvorna till Bin-vinerna väljs ut från flera regioner i sydöstra Australien som Sunraysia, Riverland, Swan Hill och Robinvale. Genom att blanda druvor från olika områden är det möjligt att skapa en genomgående hög kvalitet oberoende av årgångsvariationer.

Produkt: Artikelnummer: Pris:
Lindeman’s Bin 45 Cabernet Sauvignon 6226 81 kronor för 750 ml /
277 kronor för 3000 ml bag-in-box
Lindeman’s Bin 40 Merlot 6376 81 kronor för 750 ml
Lindeman’s Bin 50 Shiraz 6374 81 kronor för 750 ml

De röda Bin-vinerna i årgång 2014 lanseras på Systembolagets ordinarie sortimentet från och med januari 2015, där Lindeman’s Bin 45 redan finns i butik. Lindeman’s Bin 50 lanseras i slutet av januari och Lindeman’s Bin 40 släpps på Systembolaget i mars.