Nyhet från Drostdy-Hof – rosé

Häromdagen lanserades Drostdy-Hof rosé, ett rosaskimrande vin från Sydafrika. Ingen vintyp har haft en sådan boom på senare år som just rosévinet och från att endast ha konsumerats under årets ljusa månader har det på senare tid blivit allt vanligare att dricka rosévinet året runt.


Drostdy-Hof rosé produceras på Drostdy-Hof Winery som är en av Sydafrikas mest avancerade vinanläggningar med anor som sträcker sig till tidigt 1800-tal. Vineriet är beläget i ett naturskönt område i en blomstrande dal omgiven av massiva berg i Västra Kapprovinsen. Dess läge mellan de branta bergen skapar ett svalare klimat än normalt och en stor temperaturskillnad mellan natt och dag vilket ger goda förutsättningar för vinodling.

Drostdy-Hof rosé är gjort på shiraz och pinotage och får sin färg genom att druvorna krossas med sina skal. Därefter för skalresterna sedan ligga kvar med druvmusten i några timmar och laka ur både smak- och färgämnen.

Roséviner kommer bäst till sin rätt när de serveras väl kylda. Det går alldeles utmärkt att dricka Drostdy-Hof rosé i ensamt majestät men den är även passande som aperitif med salta tilltugg. Fisksoppan och salladen med räkor alternativt kyckling är goda matkompanjoner.

Drostdy-Hof rosé är en nyhet i beställningssortimentet och det rosévin på flaska med lägst pris på Systembolaget.

Drostdy-Hof rosé
Ursprung: Sydafrika
Volym: 750ml
Artikelnr: 54831
Pris: 65 kr

Drostdy Hof – en vinproducent som slår vakt om miljön och sitt sociala ansvar
Drostdy Hof arbetar mycket med etiska frågor och är en vinproducent som värnar om miljön i allt arbete som sker på vingårdarna och har kommit mycket långt vad gäller hållbara odlings- och produktionsmetoder.