Nylansering 1 juni – Santa Tresa Frappato Organic

Ekologiska Santa Tresa Frappato odlas bio-dynamiskt helt utan bekämpningsmedel i den röda sicilianska Terra Rossa-jorden. Druvorna handplockades varsamt i slutet av september. Frappatodruvan har ett väldigt tunt skal, så det är en utmaning att få den att mogna till fullo. För att uppnå den perfekta kvaliteten används den traditionella ”mungitura-metoden” (bokstavligen ”mjölkning”) för gallring, vilket sker när vin­rankorna blommar. Det säkerställer att druvorna får tillräckligt med plats och solljus för att mogna fullt ut. Frappatodruvan odlas endast i Vittoria-regionen på Sicilien.

Chefsvinmakaren Stefano Chioccioli, stoltserar med över 70 viner med högsta betyg (3 glas) i den italienska vinguiden Gambero Rosso och många 100-poängare av Parker och Wine Spectator.

Perfekt match = rött svalt sicilianskt till grillad fisk!

Santa Tresa Frappato Organic

Art. nr: 2425-01

Årgång: 2014

Druva: 100% frappato

Producent: Santa Tresa Srl

Ursprung: Italien, Sicilien IGT

Alkoholhalt: 12,5%

Pris: 81 Kr (750 ml)

Karaktär: Livfull röd färg. Fin doft med mycket röda bär och delikata kryddor. Man hittar inslag av körsbär, blåbär och örter i doften. Smakrikt vin som är mjukt och bärigt med en välbalanserad syra och ett långt och kryddigt avslut.

Passar till: grillade fiskrätter med en tomat-baserad sås eller lagrade ostar och charkuterier