Pasqua Chardonnay Grillo på flaska och Sanzeno Chardonnay på BiB

Pasqua är ett av Italiens största familjeägda vinhus och man har odlat druvor och producerat viner sedan 1925. Man beskriver sin kultur och produktion med ord som ”ära, passion och tradition”. Pasqua producerar många välkända viner, varav en del av dem har rönt stora framgångar i bland annat USA, där deras viner säljs till ett konkurrenskraftigt pris. I Sverige finner man från producenten bland annat Pasqua Chardonnay Grillo på flaska, samt ekologiska Sanzeno Chardonnay på BiB.  

Pasqua Chardonnay Grillo görs på druvorna Chardonnay och Grillo som odlats ekologiskt på västra Sicilien. Här är vingårdarna perfekt belägna för ekologisk odling. Dessa trakter ligger relativt högt över havet, något som förlänger växtsäsongen och därmed skörden och ger druvorna en tydligare aromatisk intensitet, med bibehållen frisk fruktsyra.
Tillverkning sker enligt reduktiv vinmakarmetod, vilket innäbär att man skyddar musten och vinet mot oxidation genom att utestänga syre under processen.

Pasqua Chardonnay Grillo
Artikelnr: 12438
Land: Italien, Sicilien
Pris: 79 kr
Alkoholhalt: 13%
Råvaror: Chardonnay 70%, Grillo 30%

Pasqua Sanzeno Chardonnay har enligt producenten en ”medelstor och mycket fruktig doft med inslag av persika, päron och citrus samt toner av fat. Vinet är torrt, fräscht och fruktigt med inslag av tropiska frukter, päron vanilj samt fat”.

Pasqua Sanzeno Chardonnay (BiB)
Artikelnr: 2907
Land: Italien, Venetien
Pris: 219 kr
Alkoholhalt: 12,5%
Råvaror: Chardonnay 100%