Priser till Diebolt-Vallois och Gobelsburg

Diebolt-Vallois och Gobelsburg tog hem priser i årets Vinordic Wine Challenge. Diebolt-Vallois Prestige Brut kammade hem en ”Gold Trophy” i champagneklassen och Domaene Gobelsbrug Kamptal Grüner Veltliner tog emot en ”Bronze Trophy” i vitvinsklassen. Båda vinerna fick dessutom utmärkelsen ”Best Value”


Diebolt-Vallois och Gobelsburg tog hem priser i årets Vinordic Wine Challenge. Diebolt-Vallois Prestige Brut kammade hem en ”Gold Trophy” i champagneklassen och Domaene Gobelsbrug Kamptal Grüner Veltliner tog emot en ”Bronze Trophy” i vitvinsklassen. Båda vinerna fick dessutom utmärkelsen ”Best Value”.

I vanlig ordning organiseras Vinordic Wine Challenge av Stockholmsmässan i samarbete med tidningen Allt om Vin. Tävlingens målsättning är att lyfta fram Sveriges mest prisvärda viner.

Diebolt-Vallois Prestige Brut NV
Artnr: 7723
Pris: 389 kr
Druvor: 100 % chardonnay

Torr, mycket frisk och elegant smak med inslag av citrus, brioche, gröna äpplen, grapefrukt, smör och vita blommor. Eftersmaken är lång. Alla druvor är Grand Cru från Cramant, Chouilly och Le Mesnil sur Oger. Vinstockarna håller en ålder på 60 år och producerar enastående druvor med hög koncentration och fin mineralitet. Detta vin är en blandning av fyra årgångar; 2009, 2010, 2011 och 2012. Vinet har jäst på ståltank, men de äldre årgångarna har lagrats på franska ekfat i ett till två år. Knappt hälften av vinet består av de äldre årgångarna. Vinet har vilat på sin jästfällning i nästan tre år.

Domaene Gobelsburg Kamptal Grüner Veltliner 2016
Artnr: 7723
Pris: 99 kr
Druvor: 100 % Grüner Veltliner

Torr, frisk, aningen oljig smak med inslag av päron, nektariner, vingummi och kryddpeppar. Druvorna till detta vin skördas i mitten av oktober till mitten av november i vingårdarna runt Schloss Gobelsburg. Jäsningen sker sedan vid låg temperatur i rostfritt stål för att bevara druvans fruktighet och aromatiska kvaliteter och buteljeras ungt.