Saftig pulled pork insvept i en smörig croissant – kan det bli godare? Här ackompanjerad av ett fruktigt rödvin från Portugal som lyfter fram de djärva smakerna. Kanske årets coolaste servering.
Ingredienser:
4 croissanter (köpta och färdiga)
Ca 600 gram pulled pork
1 stor gurka, skivad
4 salladsblad
Så gör du:
Dela croissanterna på hälften längs med. Värm den färdiga pulled porken enligt förpackningens instruktioner. Fyll varje croissant ett par skivor gurka och fyll sedan på med en generös mängd av den varma pulled porken.
Placera ett salladsblad ovanpå köttet och några ärtskott (det ger en grön fin smak till köttet). Lägg på croissantens övre del.
Servera genast och njut av den smakrika kombinationen av smörig croissant, saftig pulled pork, fräsch gurka och sallad.
Segredos de São Miguel Organic 2022
Nr 2603 (750 ml, 13,5%) 99 kr, 5/5 – Full pott!
Precis som tidigare årgångar så är vinet ungdomligt, inbjudande och charmerande med sin mörktonade arom fylld av björnbär, blåbär och viol som elegant lindas in runt en kryddig edge, penslad med viol, tobak och torkade örter. Vi bjuds på en generositet med värme men likväl är utspelet stramt och elegant med en not från grapefrukt samt röda vinbär som skapar luftighet och transparens. Snälla men välplacerade tanniner bygger på vinets struktur och vi kan precis som tidigare konstatera att Segredos är en liten portugisisk pärla på Systembolaget.
Kombinationen
Fruktigt rött vin till bbq-doftande pull pork är vad vi kallar ren kärlek. Inte att missa är den fina sötman och smörigheten från croissanten som lekfullt plockar upp bären och kryddan i vinet, vars tanniner ger ett fint avslut till hela rätten och du vill snabbt göra ordning en till ”smörgås” och fortsätta njuta.
Hitta vinet på ditt närmsta Systembolag HÄR