Boxtoppen
  • BOXVINER
  • FLASKVINER
  • Tidningen Boxtoppen
Hem / Pinnvinet går EKO

Pinnvinet går EKO

av Boxtoppen november 29, 2021
november 29, 2021
425

Ciccio Zaccagnini startade företaget 1978 med en blygsam vinproduktion i garaget hemma på gården i Bolognano. Vineriet finns kvar på samma plats och har, med Ciccio’s son Marcellos tankar och idéer, blivit ett framgångsrikt vineri med en diger katalog som exporteras världen över.  

Vinet kommer från ekologiska odlingar där vingårdarna har en jordmån av blandad sand och lera. Vinrankorna är klassiskt spaljerade för bästa solexponering och luftgenomströmning. Skörden sker manuellt under slutet av september och druvorna pressas mjukt. Vid jäsningen pressas skalen ned så att macereringen sker under ytan. Jäsningen tar ca 15 dagar i temperaturkontrollerade ståltankar. Vinet lagras några månader på ståltank innan buteljering. 

Vinet passar till en klassisk charktallrik med salami, prosciutto och pecorinoost är givetvis ett måste. En kryddig lasagne, med eller utan kött. En Abruzziskt grillad lammkotlett med massor av olivolja, citron och timjan serverad med örtrostad potatis. Pizza, say no more…  

Ett tips är att gärna servera vinet lite svalare, ca 14-16 grader. 

SB Art.nr: 2390 – Alkoholhalt: 12,5% – Årgång: 2020 – Pris: 115 kr – Volym: 75 cl 

Tidigare artiklar
Brinken Bakar lär oss använda bubbel både i och till bakverk
Nästa artikel
Italienska Sprezzo blir Sveriges mest prisvärda kaffelikör

LIKNANDE ARTIKLAR

19 Crimes väcker Frankensteins monster till liv

Ugnsbakad fläsksida med koreanska kryddor och A Modo...

Psykologin bakom överraskningar: Varför vi ständigt återvänder till...

Welmoed Chenin Blanc i ny årgång och design

Sveriges Bryggerier utlyser höstens utbildningsstipendier för bryggeribranschen

Toppriesling på box – Huber Riesling Family Selection

Svenskarnas ölvanor 2025: Mer öl och gärna svenskt

Stark leverans i nyheten Diamond Cellars Shiraz Cabernet...

Alain Jaume utsedd till Årets Producent i Guide...

Party Night Themes – så skapar du minnesvärda...

FLER RECEPT

  • Thaisoppa med vannameiräkor och attraherande pinot grigio

  • Pulled Beef med fräsch örtsallad, grillade grönsaker och charmerande rött

  • Pankofriterade blåmusslor, Portabella, svartkål & en kräm på blomkål & jordärtskocka

  • Sushi på lättrökt salmalax, wasabimajonnäs, sriracha & rostad lök möter charmant grüner veltliner

  • Smörstekt rågbröd toppat med avokado, sobrasada & bladpersilja i härligt möte med Karl Fredriks Rosé!

ARTIKLAR

  • 19 Crimes väcker Frankensteins monster till liv

  • Psykologin bakom överraskningar: Varför vi ständigt återvänder till ”mystery boxes”

  • Welmoed Chenin Blanc i ny årgång och design

  • Alain Jaume utsedd till Årets Producent i Guide Hachette 2026

  • Party Night Themes – så skapar du minnesvärda kvällar

Kontakta Boxtoppen

  • - Maila oss på info(at)boxtoppen.se
  • - Annonsering: christoffer(at)boxtoppen.se
  • - Webbmaster: Tecken 1 AB
  • Copyright 2014-2024.

Populär läsning just nu

  • 1

    Luna di Mezzanotte – charmant Barbera d’Alba som förgyller din bolognese!

    november 1, 2021
  • 2

    Ugnsbakad fläsksida med koreanska kryddor och A Modo Mio i glaset

    september 25, 2025
  • 3

    Australiensisk shiraz som ger dig ett leende på läpparna!

    juli 14, 2020

Om Boxtoppen

Idén med Boxtoppen är att sprida kunskap om vin i allmänhet och boxviner i synnerhet på ett lättbegripligt och trevligt sätt till alla som har ett vinintresse. Oavsett om du är aktiv munskänk och provat vin i 50 år eller är en yngre konsument med ett nyligen väckt intresse för vin kommer det finnas spännande läsning om aktuella lanseringar och gamla trotjänare.

@2019 - All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign

Boxtoppen
  • BOXVINER
  • FLASKVINER
  • Tidningen Boxtoppen
Boxtoppen
  • BOXVINER
  • FLASKVINER
  • Tidningen Boxtoppen
@2019 - All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign

LÄS OCKSÅx

Nyhet från Perfect day: rosa bubblor

Tullamore D.E.W. presenterar ny förpackning

Fyra superfynd i topp bland mousserande upp...