Toppbetyg till Eden Garden of Dreams Chardonnay – ekologisk premiumbox från Australien!

Det finns en anledning till att chardonnay är omåttligt populär bland världens vinkonsumenter, denna högklassiga druva som har en fantastisk anpassningsförmåga och tycks stortrivas vart den än hamnar i myllan. Ekologiska Eden Garden of Dreams är en chardonnay på mindre boxformat och det är ett vin som på ett strålande vis ger oss Australien i ett glas!


Druvorna som utgör grunden i Eden Garden of Dreams plockas i en ekologisk vingård i södra Australien, närmare bestämt Riverland. Det är en av landets äldsta ekologiskt certifierade vingårdar och de första rankorna planterades redan 1990. Bakom vinet vi nu har i våra glas finner vi John Quarisa, en välkänd och respekterad producent med många års erfarenhet inom vinmakning.

Eden Garden of Dreams har framför allt lagrats i ståltank för att accentuera fräschören men har också en kortare fatkontakt som skänker vinet lätt rostade och kryddiga toner.

Boxtoppen provar 2021 Eden Garden of Dreams Chardonnay från Australien

Buteljerad sol är känslan som möter oss i denna ekologiska charmör från Australien. Eden Garden of Dreams är ett boxvin med ambitioner och här får vi tropisk frukt i fint samspel med stenfrukter, citrus och en lätt kryddig fatkaraktär i den friska och pigga doften. Smaken är fräscht torr samtidigt som de fruktiga anslagen är generöst fruktiga och backas upp av citrusstramhet. Faten är diskreta men skänker vinet ytterligare smaker och inte minst det där extra lagret som gör Eden till ett premiumboxvin. Vinet avslutar med en skönt kryddig och kvardröjande eftersmak.

Betyg: Full pott – 5 av 5 poäng!

En chardonnay som Eden Garden of Dreams uppvisar ett brett användningsområde och gör sig utmärkt till allt från caesarsalladen, krämig risotto och grillad smakrik fisk. Som välkomstdrink så här i vår- och sommartid är det likaså perfekt.

Ekologiska Eden Garden of Dreams finns i mer än 250 Systembolagsbutiker och till övriga kan du beställa det utan extra kostnad. Boxen (1500 ml, 12,5%) har artikelnummer 2627 och kostar 169 kronor. Vinet har en sockerhalt om 0,4g/100 ml vilket gör att det klassas som helt torrt.

Till vinet HÄR >>>