21-års firande med en limiterad sommaretikett för Relax Riesling

Relax Riesling har snart funnits i 21 år på Systembolagets hyllor. Vinet lanserades den 3:e juli 2000 och det vill importören tillsammans med Schmitt Söhne hylla med en speciellt framtagen sommaretikett som kommer att finnas i begränsad upplaga. Relax Riesling 2019 med sommaretikett kommer att finnas i butik från v. 19. Relax Riesling finner du i de flesta Systembolagsbutiker med varunr: 7230-01 | pris: 69 kr | 750 ml och en alkoholhalt på 8,5%.


Relax Riesling kommer från det familjeägda vineriet Schmitt Söhne som producerat vin i över 5 generationer. Vineriet ligger i byn Longuich.

År 1919 så grundades vinfirman Schmitt Söhne av Hilar Schmitt som ett litet lokalt vineri och där man också hjälpte mindre odlare att vinifiera och sälja vinerna lokalt. Hundratvå år efter grundandet så är Schmitt Söhne fortfarande familjeägt och drivs av Juliane Schmitt som är 5:e generationen. Juliane har en stor passion för vin och driver framgångsrikt familjefirman som idag har vuxit till ett av Tysklands största vinerier med export till stora delar av världen.