Gosa i ny årgång

GOSA Monastrell är såväl ekologiskt som veganvänligt, och kommer nu i en ny årgång.


Ett varierande klimat med heta somrar och långa kalla vintrar utmärker Jumilla, den lilla vinregionen vid Medelhavskusten i sydöstra Spanien. Här, på en jordmån av sand, kalk och sten trivs Monastrell alldeles utmärkt.

Monastrell är det spanska namnet på druvan Mourvèdre och denna utgör basen i GOSA som är ett ekologiskt vin där en mindre del av vinet lagras på franska ekfat.

Det familjeägda vinföretaget Juan Gil grundades redan 1916 av Juan Gil Jiménez. Med stolthet och hårt arbete har företaget drivits framgångsrikt genom fyra generationer. Egendomen är fortfarande familjeägd och omfattar 350 hektar vinodlingar. Här förenas traditioner med förfining och Juan Gil arbetar aktivt för hållbarhet.

Designen på GOSA Monastrell har inspirerats av de vilda hibiskusblommor som växer omkring vingården.

6297 GOSA Monastrell 2018, 209 kr
3000 ml. 14,5 % alk.