Hannah och Amanda lanserar vinet Golden Year Chardonnay

Entreprenörerna, poddprofilerna och systrarna Hannah Widell och Amanda Schulman lanserar nu sitt nya vin, Golden Year Chardonnay. Det är ett vitt vin från sydvästra Frankrike gjort på den populära Chardonnaydruvan. Golden Year Chardonnay finns att beställa från och med idag, onsdag 27 april.


Förra året lanserade Hannah Widell och Amanda Schulman rosévinet Golden Year Rosé, det första vinet i Golden Year-serien. Det blev en stor succé och står numera på Systembolagets hyllor över hela landet. Nu adderas ett vitt vin till serien – Golden Year Chardonnay.

– Det här är en vinstil som vi uppskattar väldigt mycket. Vi älskar verkligen Chardonnay, i synnerhet fransk Chardonnay, och vi är otroligt stolta över resultatet. Vi har provat igenom en herrans massa olika vinstilar och olika komponenter för att hitta “vårt” Chardonnayvin, och att det passar till så mycket är riktigt kul, säger Hannah Widell.

– Det tog ett tag att landa rätt när vi skulle lansera en vit uppföljare till vår rosa älskling. För oss var det jätteviktigt att det är ett vin för alla tillfällen och att det är riktigt torrt och friskt i stilen, säger Amanda Schulman.

Den mångfacetterade duon har rönt stora framgångar med Fredagspodden och mediehuset Perfect Day, men det många inte vet är att de även har släppt kokböcker och programlett matlagningsprogram. Vinerna i Golden Year-serien har tagits fram i samarbete med, och distribueras av, Urban Wines.

– Tillsammans med Hannah och Amanda har vi återigen gjort ett digert och ambitiöst jobb för att ta fram denna pinfärska, eleganta och friska Chardonnay, säger Niklas Viderud på Urban Wines. Riktigt kul att komma upp med denna uppföljare till rosévinet som lanserades förra året. Hannah och Amanda andas vin, mat och livets goda, och har därtill riktigt bra koll på hur ett bra vin ska smaka. De har återigen varit enormt engagerade i designen, denna gång har man valt en klassisk så kallad Bourgogneflaska. Designen har för övrigt sin grund i omslaget på deras uppskattade bok The Golden Year.

 

Golden Year Chardonnay kostar 99 kronor, har artikelnummer 56449 och finns i Systembolagets beställningssortiment från och med idag, onsdag 27 april.

Golden Year Chardonnay
Årgång: 2021
Artnr: 56449
Pris: 99 kronor
Alk: 12,5%
Importör: Urban Wines
Beställs via Systembolaget: https://www.systembolaget.se/produkt/vin/golden-year-5644901/