Julens ekologiska glöggnyheter från Ripa: traditionell retroglögg och glögg på Zinfandel i miljösmart tetraförpackning

I tider då det tillverkas allt fler glöggsorter med exotiska smaker gör Ripa i år tvärtom och lanserar Ripa Julglögg – en traditionell retroglögg blandad på ekologiskt kvalitetsvin och kryddad med klassiska svenska glöggkryddor.
Fjolårets ekologiska storsäljare Ripa Zinfandel lanseras även i år och släpps nu även i miljösmart och praktisk
tetraförpackning.
Ripa har sedan starten 2011 stått för moderna och urbana glöggsorter som blandas på ekologiska kvalitetsviner. Bland glöggsorterna som lanserats genom åren återfinns bland annat Ripa Glühwein och Ripa med smak av peppar och chili samt förra årets populära Ripa Zinfandel.

RIPA ZIN Tetra1L
Ripa Julglögg Ekologisk Vinglögg
Nytt för i år är Ripa Julglögg som flirtar med det förflutna genom en mjuk, mild och okomplicerad glögg med traditionell glöggsmak.

– Istället för att mixtra med experimentella smaker valde vi att blanda den bästa möjliga glöggen i en klassisk retrostil med tydlig smak av vin genom Ripa Julglögg. Smaken är rund och kryddig med tydlig karaktär av kanel, kardemumma och russin. Glöggen passar utmärkt till klassiska tillbehör så som sultanrussin, skållade mandlar,
fikon, pepparkakor, saffransbullar samt mörk choklad, säger glöggmästaren Sören Sörensen.

Ripa Ekologisk Julglögg kommer i en flaska på 75 cl för 64 kronor med artikelnummer 90663-01. Alkoholhalten är 12 procent.

Ripa Zinfandel Ekologisk Vinglögg
Förra årets populära glöggnyhet Ripa Zinfandel lanseras även i år. Det är en glögg blandad på ekologiskt Zinfandelvin som är en av svenskarnas absoluta favoritdruvor. I år kommer Ripa Zinfandel även i en praktisk och miljösmart tetraförpackning som möter efterfrågan på enklare transport, förvaring och återvinning.

– Samtliga glöggsorter från Ripa passar mycket väl ihop med ett flertal olika tilltugg, exempelvis den klassiska kombinationen pepparkaka med ädelost eller varför inte testa dem till smakrika hårdostar. En upplevelse är att prova Ripa Zinfandel till amerikanskt godis som grillade marshmallows, M&Ms samt till friterade Snickers och
Mars bars, säger glöggmästaren Sören Sörensen.
Ripa Zinfandel Ekologisk Vinglögg kommer både i en flaska på 75 cl för 69 kronor med artikelnummer 96038-01 samt i tetra på en liter för 45 kronor med artikelnummer 90216-01. Alkoholhalten är 12,5 procent.

Samtliga glöggsorter från Ripa blandas på ekologiska viner. Även kryddorna och sockret som används är ekologiskt och glöggen innehåller varken konserveringsmedel eller färgämnen.
Glöggen från Ripa lanseras på Systembolaget den 2 november 2015.