Karmelitens Oktoberfestöl gör comeback på Systembolaget

Karmeliten Festbier gör comeback på Systembolaget efter ett års uppehåll. Den uppskattade Oktoberfestölen bryggs av Karmeliten Brauerei, beläget i Straubing i Bayern. Bryggeriet har anor från 1300-talets dåvarande Karmelitermunkar, vilket gett bryggeriet sitt namn. Karmeliten brygger i enlighet med de tyska renhetslagarna och strävar efter att förena tradition och nytänkande. 

Christoph Kämpf, som idag driver bryggeriet, vurmar både för den månghundraåriga bryggartraditionen och för att integrera moderna idéer kring teknik och hållbarhet i produktionen.

“Vi har ett ansvar att bevara den miljö och de resurser som är nödvändiga för vår produktion. Därför arbetar vi nu enligt konceptet “Självförsörjande bryggeri” vilket innebär att vi utnyttjar allt råmaterial maximalt. Tack vare detta kan vi nu spara in på 99,5 % av våra koldioxidutsläpp.”

Oktoberfestölen Karmeliten Festbier dyker än en gång upp på Systembolagets hyllor under en begränsad period, med start 1 september. Karmeliten Festbier är bryggd i en traditionell bayersk stil. Pris 19,90 sek per flaska à 50 cl, artikelnummer 11345. (5,5% alk/vol).

Karmeliten har i Sverige, förutom den återkommande Festölen, blivit mest känd för sina ofiltrerade veteöler. Den ekologiska Karmeliten Hefe-Weizen finns just nu på fast sortiment (19,90 sek, 330 ml, nr 1456, 5% alk/vol)

Karmeliten representeras i Sverige av We & Wine.