Patriarche Crémant får SILVER TROPHY och BEST VALUE i Vinordic Wine Challenge

Patriarche Crémant de Bourgogne Brut Rosé vann SILVER TROPHY och BEST VALUE i Vinordic Wine Challenge 2017.


Sol och vår i luften ger inspiration till att servera ett rosa bubbel på uteplatsen. Ett doldisvin som inte många känner till men som finns att beställa på Systembolaget – Patriarche Crémant de Bourgogne Brut Rosé – tog emot utmärkelsen i Vinordic Challenge. Ett utmärkt kvalitetsval som alternativ till Champagne och prisvärt vinnarvin i sin priskategori i den EU-certifierade vintävlingen Vinordic Challenge som precis arrangerats och vars prisutdelning hölls i Stockholm tidigare idag. I årets tävling provades över 700 viner av åtta jurymedlemmar.

Patriarche Crémant de Bourgogne Brut Rosé är ett franskt kvalitetsbubbel för under hundralappen. Vinet är härligt friskt med balanserade smaker av fräscha bär som röda vinbär och mullbär. Den rosa färgen kommer givetvis från druvornas skal. Det är främst druvan pinot noir (85%) som används men också gamay (15%) som bidrar med lite extra kraft åt det här trevliga rosa vinet som är gjort med traditionell metod, dvs jäsning och lagring på flaska.

Vinproducenten som gjort vinet heter Patriarche Père & Fils och de har sitt säte i Beaune. Att besöka producenten och deras 5 kilometer vinkällare, fylld med vinflaskor, där det erbjuder både provning och inköp av äldre årgångar, är ett sant nöje. Står inte en resa till Beaune på agendan så finns Patriarche Crémant de Bourgogne Brut Rosé att köpa i Sverige.

Vinet finns i Systembolagets beställningssortiment och kostar 99 kr (art nr 7601).