Sveriges nordligaste destilleri lanserar återigen sin hantverksmässigt tillverkade glögg Seaberry. Den har fått smak från havtorn och jalapeño tillsammans med en dos klassiska julkryddor. Glöggen passar lika bra att avnjutas kall som varm.
– I år har vi återigen valt att lansera förra julens fullträff med havtorn och jalapeño, då efterfrågan i fjol blev enorm. Målet med glöggen är att flytta gränserna för kryddning och smak samtidigt som upplevelsen ändå känns välbekant, säger Dennis Bejedal, grundare och Master Distiller på Norrbottens Destilleri.
– En oväntad blandning av havtorn och jalapeño, kombinerat med kardemumma, kryddnejlika och kanel, är hemligheten bakom vår glögg. Smaken från naturliga havtorn extraheras i flera steg för att säkerställa att vi fångar alla smaker från detta superbär. Vi utökar sedan smakprofilen med färsk jalapeño för att skapa en längre smakupplevelse. Resultatet är en gyllene glögg med en perfekt balans mellan sötma och syra, kompletterat med kryddor som framkallar känslan av jul, berättar Dennis vidare
Havtornsglöggen lanseras på 36 Systembolag 21 oktober och finns redan nu beställningsbar i hela landet.
SEABERRY (Glögg) – 15% – 700ML – 269KR – ART NR. 51566
– I år är vi även väldigt stolta att berätta att vi lanserar vår Havtornsglögg alkoholfri, produkten kommer lanseras på 131 butiker den 1/11 och finns även den beställningsbar i hela landet, avslutar Dennis.
HAVTORN (Non Alc. Glögg) – 0,5% – 700ML – 139KR – ART NR. 11974