Prisbelönt vinmakare lanserar höstens matgladaste box

Cabernet Sauvignon är en superkändis i vinvärlden. Den blandas ofta med andra druvor, men när familjeägda Delicato Family Wines lanserar en äkta kalifornisk Cabernet Sauvignon på bag-in-box får den blå druvan spela huvudrollen. Det här är ett vin med kvalitet och en väldigt anständig prislapp.


Ett vin som älskar mat och umgänge

-Varje glas är fyllt med generös fruktighet från svarta vinbär och plommon, tillsammans med en finstämd kryddighet. Lagringen på ekfat bidrar med härliga vaniljtoner och inslag av kaffe och choklad. Eftersmaken är fyllig och smakrik, säger Magnus Lansman, produktansvarig på Enjoy Wine & Spirits.

Gnarly Head Cabernet Sauvignon passar lika bra till en mustig böngryta, pizza med kryddig topping, spaghetti bolognese eller grillade grönsaker och entrecôte.

-Med sin mjuka och matglada attityd är det ett vin som inte gör någon besviken, säger Magnus.

Boxtoppen.se om nyheten:

Skön jänkarcabbe med tydlig ambitionsnivå och klassisk druvkaraktär där mörk bärfrukt i form av svarta körsbär, cassis och plommon sveps in i fatkryddiga nyanser, örtighet och en diskret blommighet. Munkänslan är av det fylligare slaget med fin fräschör i bärfruktigheten, uppbackande tanniner och pigg syra som följer med i det långa och örtkryddiga avslutet. Seriös kalifornisk box och dessutom på en druva som regionen är mästare på!
Betyg: 5/5p – Full pott!

Har vunnit vinvärldens Oscar

Delicato har en mer än 80-årig historia av att producera kvalitetsviner med stor omsorg i allt från odling till lagring. För att få en jämn temperaturövergång som ger perfekt jäsning av druvorna till denna Cabernet Sauvignon skördas de tidigt på morgonen när luften fortfarande är sval. När vinet är klart får delar av det mogna på både amerikanska och franska ekfat. Idag är det tredje generationens familjemedlemmar Chris och Jay Indelicato som styr skutan. De har ett stort miljöengagemang och strävar efter odling som främjar biologisk mångfald så att naturen själv kan skapa sitt eget ekosystem. Chris fick 2012 den fina utmärkelsen”Wine Star Award Winner” som årligen delas ut av tidningen Wine Enthusiast Magazine – en vinvärldens motsvarighet till filmvärldens Oscar. Våren 2021 blev Delicato Family Wines utvald till USA:s bästa producent enligt den prestigefyllda internationella tävlingen Mundus Vini.

Om vinet

Namn: Gnarly Head Cabernet Sauvignon | Årgång: 2019 | Ursprung: Kalifornien, USA | Druva: Cabernet Sauvignon | Alkoholhalt: 14,5 % | Storlek/förpackning: Box 3 000 ml | Art. Nr 50760 på Systembolaget | Pris: 279 kr | Lansering: 2021-08-23 | Sortiment: Beställningssortimentet |