Marqués de Murrieta Rioja Reserva

En smakrik, elegant och energirik rioja är veckans vin.


Luciano de Murrieta köper sin försa vingård Ygay 1872, vilket blir starten för ett framgångsrikt företag i vinbranschen. Tack vare sina framgångar blir Luciano adlad och får namnet Marques de Murrieta. 1911 dör Luciano och hans brorson tar över. I 66 år driver han företaget och säljer det sedan till Vicente Cebrian Sagarriga, greve av Creixell. Tyvärr dör Vicente ung och hans två barn Dalmau och Cristina tar över verksamheten 1996.

Bodegan har idag cirka 300 ha areal i södra La Rioja Alta. Marques de Murrieta är mycket mån om att bara använda sina egna druvor för att kunna ha full kontroll på produktionsledet från druva till färdigt vin. Stilmässigt ligger man mellan tradition och förnyelse. Produktionen är begränsad då det är högsta kvalitet som är ledord på bodegan.

Veckans vin är 2010 Rioja Reserva från Marqués de Murrieta. Ett smakrikt, elegant och energirikt vin som för 139 kronor är ett klockrent superfynd!

marques de murrieta_reserva_2612

 

 

2612 2010 Marqués de Murrieta Rioja Reserva, Marqués de Murrieta
Ett ungt, friskt vin med torr, komplex frukt, härlig balans, bra syra och inslag av mörka körsbär, tranbär, lingon, blommor, mandariner, mineraler och fat. Drick 15-20.
139 kr 90 poäng SUPERFYND
Leverantör: Ward Wines AB